Abone Ol

CHP'li Veli Ağbaba'dan pembe trambüs tepkisi: Kabul edilemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Malatya’da kent içi ulaşımda sadece kadınların taşınacağı “pembe trambüs” uygulamasına tepki gösterdi.

CHP'li Veli Ağbaba'dan pembe trambüs tepkisi: Kabul edilemez

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılında kadınla erkeği birbirinden ayıran bir zihniyetle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, “Tüm dünyaya ışık veren değerlerimiz varken, siyaseten kendilerine yakın olduğu için Arap kültürünü Malatya’ya empoze etmeye çalışıyorlar. Israrla ve inatla Malatya’yı kendi değerlerinden uzaklaştırmak isteyenleri şiddetle kınıyorum” dedi.

“BELEDİYENİN TÜM TEPKİLERE RAĞMEN KARARI UYGULAMASI KABUL EDİLEMEZ”

Trambüsün 1980’li yıllardan kalan, Malatya ulaşımı için ideal olmayan bir toplu taşıma aracı olduğunu, bu nedenle ilk günden beri karşı çıktıklarını belirten Ağbaba, “Biz, trambüs gibi çağdışı bir aracın Malatyalılara layık olmadığını söylerken onlar, çağdışı araçla çağ dışı zihniyetlerini taşımak istiyorlar. Çocuklar yurtlarda yanarken, tacizler, tecavüzler devam ederken, kadına şiddet her gün yükselirken, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin tüm tepkilere rağmen böyle bir kararı uygulamaya geçirmesi kabul edilemez. Belediye, yaşanılan sıkıntıları çözmek istiyorsa bunu trambüsleri boyayarak değil, trambüs ve otobüs sayısını artırarak yapabilir. Bu hem daha basit hem de daha çağdaş bir uygulamadır” dedi.

“KADINLARI TOPLUMDAN SOYUTLAMAK BEYNİ KARANLIK OLANLARA YARAŞIR”

Ağbaba, “Kadınla erkeği aynı otobüse bindirmeyen anlayışın, hamile kadını spor yaparken döven, şortlu kadına belediye otobüsünde tekme atan anlayıştan farkı olamaz. Bu anlayış, taciz ve tecavüzlerin nedenini kadına bağlayan çürümüş zihniyettir. Kadınları toplumdan soyutlamak ancak beyni karanlık olanlara yaraşır. Kadınla erkeği ayrıştıran gerici zihniyeti protesto ediyorum” dedi. Birgün