Abone Ol

CHP'den Milli Görüş açılımı: Kılıçdaroğlu Erbakan'ın o sloganını kullandı!

Medyafaresi.com özel haberi- 2019 seçimlerinde Saadet Partisi'nin de içlerinde olduğu bazı partilerle ittifak yapmaya hazırlanan CHP'de siyasi söylemler de değişmeye başladı. Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez Erbakan'ın sloganını kullandı.

Kılıçdaroğlu Erbakan'ın o sloganını kullandı!

Medyafaresi.com'un haberine göre, CHP'nin Ankara il kongresinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini "Gazamız mübarek olsun" sloganıyla tamamladı.

Kılıçdaroğlu, "Birinci hedef, Ankara Büyükşehiri alacağız. Burayı almak demek kırsal kesime kaynak aktarmak demektir. Kimseyi aç ve açık bırakmamak demektir. Dolayısıyla, Ankara Büyükşehiri almak sıradan bir olay değildir. Ankara Büyükşehiri almak demek Ankaralıların ödediği her kuruşunu hesabını vermek demektir. Gazamız mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Daha çok islamcı siyasilerin kullandığı bu sloganı Türkiye Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ağzından sayısız defa duymuştu.

Erbakan hem Refah Partisi hem Fazilet Partisi, hem de Saadet Partisi döneminde tüm mitinglerinde bu sloganı kullanıyordu.

Erbakan'ın Milli Görüş Yemininde yer alan ifadeler şöyleydi.

Milletimizin saadet ve selameti için, bugünkü köle düzenini bir an evvel yıkmak için, adil düzeni bir an evvel kurmak için, Saadet Partisinin en büyük zaferi için, "Yaşanılabilir Bir Türkiye " için, "Yeniden Büyük Türkiye" için "Yeni Bir Dünya" için, Hristiyan birliği değil, İslam Birliğini kurmak için, bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada çanla, başla çalışacağımıza söz veriyoruz, söz veriyoruz, söz veriyoruz. Gazanız mübarek olsun... Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

İŞTE ERBAKAN'IN MİLLİ GÖRÜŞ YEMİNİ.. VİDEO

Bu ilginç söylem değişikliği, CHP tabanını Saadet Partisi ile ittifaka hazırlamaya yönelik bir adım mı, yoksa Milli Görüş tabanına selam mı önümüzdeki günler gösterecek.

Medyafaresi.com özel haber