Abone Ol

CHP İlçe kongrelerinde İmamoğlu mu Kılıçdaroğlu mu önde?

CHP'de ilçe delege seçimleri başladı, 5 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde yapılan seçimlerin İstanbul ayağında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adayları, CHP Genel Merkezi’nin gösterdiği adaylara fark atarak kazanmaya devam ediyor.

CHP İlçe kongrelerinde İmamoğlu mu Kılıçdaroğlu mu önde?

Seçimler bu Pazar 12 ilçede gerçekleştirilen oylamalarla devam etti. Söz konusu oylamaların İstanbul’da önemli olmasının sebebi ise genel başkanın seçileceği en çok delegeyi İstanbul’un gönderecek olmasıyla örtüşüyor. 

 İmamoğlu’nu hedef almasıyla gündeme gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu seçimlerde delege bile olamadı. 

Bayrampaşa ilçesinde İmamoğlu’nun yanında yer alan Hasan Mutlu seçimi 12 oy farkla kazanırken,Belediyenin yani Kemal Deniz Bozkurt’un doğrudan çıkardığı ve tüm imkanlarıyla desteklediği aday Reşhan Karahan kaybetti. Onun yerine seçimi Hüseyin Ergin kazandı. 

Divan Başkanlığını Eren Erdem’in yaptığı Çekmeköy İlçe Kongresi’nde, Çekmeköy'de yıllardır ilçe başkanlığı yapan Ataşehir’de Kılıçdaroğlu’na yakın İlgezdi ailesinin desteklediği Hüseyin Kızıldaş ve 2024 belediye başkanlığı için Çekmeköy’e yerleşen Çetin Çapan’ın olduğu Erdal Yıldırım’ın listesi kaybetti.  Örgütte çalışkanlığıyla bilinen Melda Tutan seçimi kazandı. 

BU SEÇİMLER İÇİN GİZLİ TOPLANTIYI ODATV DUYURMUŞTU

Odatv haftaiçi, Canan Kaftancıoğlu, Eren Erdem, Çetin Çapan ve Emir Sarıgül’ün ilçe kongrelerindeki seçimler için gizli bir toplantı yaptığını kamuoyuna duyurmuştu.

İlk önce geçen Pazartesi akşamı son olarak da bu akşam Canan Kaftancıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Odatv’nin ifşa ettiği Sezgin Baran Korkmaz gazetecileriyle içli dışlı olan Çetin Çapan, Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Ali Yüksel, Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül ile İmamoğlu’na muhalif olmasıyla bilinen İBB Büyükşehir Meclis Üyesi Haydar Kahraman katılmıştı.