Abone Ol

Cezaevinde yatarken milletvekili seçilen Sebahat Tuncel'e zafer konvoyu düzenlendi. VİDEO

TERÖR örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanırken, İstanbul 3'üncü Bölge'den bağımsız milletvekilis seçilen Sebahat Tuncel, dün akşam Gebze M Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

Cezaevinde yatarken milletvekili seçilen Sebahat Tuncel'e zafer konvoyu...

Tuncel'in avukatı Baran Doğan, İl Seçim Kurulu'ndan müvekkilinin milletvekili seçildiğine dair mazbatayı aldıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi. Baran, mazbatayı ve müvekkili Tuncel'in 'Milletvekili seçildiği için tahliyesini' isteyen dilekçesini İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesine verdi. Mahkeme bunun üzerine, 'yasa dışı örgüte üye olmak' suçundan aynı mahkemede yargılanan Sebahat Tuncel'in, Anayasa'nın yasama dokunulmazlığını düzenleyen 83'üncü maddesi gereğince tahliyesine karar verdi. Karar İnfaz Savcılığınca Gebze İnfaz Savcılığına fakslandı. Sebahat Tuncel'in tahliyesi için bir yandan yasal işlemler devam ederken, bir yandan da başta babası Fahrettin Tuncel olmak üzere yakınları Gebze Cezaevi'ne akın etmeye başladı. Saat 16.00 sıralarında kalabalığın sayısı yaklaşık bin kişiyi buldu.

TARAFTARLARINA ZAFER İŞARETİ YAPTI

   Saat 17.45'de ise işlemler tamamlanarak cezaevinin kapısı açıldı. Yanında avukatlarıyla birlikte dışarı çıkan Sebahat Tuncel, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "Halkımız demokrasi ve barış mücadelesinde önemli bir görev vermiştir. Öncelikle çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra bu görevi layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum. Bana oy veren ve meclise taşıyan halkımıza çok teşekkür ediyorum'' dedi.
      Daha sonra üstü açık bir araca binen Sebahat Tuncel buradan kalabalığa zafer işareti yaptı. Bu sırada gazeteciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Bazıları hem sıcak, hem izdiham nedeniyle baygınlık geçirdi.
      Sebahat Tuncel cezaevi önünden ayrılacağı sırada da yaklaşık bin kişilik grup aracının çevresini sararak onunla yanyana yürümek istedi. Ancak polis onlara da izin vermeyerek dağılmalarını sağladı. Sebahat Tuncel daha sonra bindiği araç ile oradan uzaklaşırken, cezaevine gelenler de araçlara binip onu takip ederek Gebze'den İstanbul'a hareket etti.
  
Konvoyla İstanbul'a gitti

Beraberinde çok sayıda araçtan oluşan konvoyla, üzerinde, "Türkiye'ye sözümüz var" yazılı üstü açık otobüsle Esenler Karabayır Mahallesine gelen Tuncel ve beraberindekiler, Esenler Kültür Merkezinin de bulunduğu parkta toplanan kalabalık tarafından karşılandı.
İstanbul'dan bağımsız milletvekili adayı olan, ancak seçilemeyen Doğan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Sebahat Tuncel'in aralarında olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
Erbaş, "Bin Umut adayı arkadaşlarımızdan birini, sizlerin sayesinde ceza evinden çıkardık. Mecliste grup oluşturacak çoğunluğu sağladığımıza inanıyorum. Bundan sonra da diğer Bin Umut adayı arkadaşlarımızı sizlerin sayesinde aramızda göreceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Sebahat Tuncel de "Sizlerin sayesinde şu anda Bin Umut adayı olarak aranızda bulunuyorum" diyerek, şunları kaydetti: "Diğer düşünce suçundan içeride bulunan arkadaşlarımızı da aramızda görmeyi umuyorum. Şu anda Meclis'te Anayasayı değiştirecek çoğunluğumuz olmasa da yılmadan ayakta durarak, gerekli mücadelemizi yapacağız. Ben Kürt halkının insan haklarının, Süryanilerin ve Alevilerin savunucusu olarak Meclis'te sizlerin bana verdiği yetkiyle sizleri temsil edeceğim." Diyarbakır'dan bağımız milletvekili seçilen Aysel Tuğluk da Kürtçe bir konuşma yaptı.
"Sebahat Meclise" şeklinde slogan atan kalabalık, çeşitli pankart ve dövizler açtı.
Bu arada, kalabalık arasından, terör örgütü elebaşı lehine de sloganlar atıldı.
Konuşmaların ardından Sebahat Tuncel, babası Fahrettin Tuncel'in Esenler'deki evine gitti. Kalabalık da dağıldı.

İŞTE O VİDEO