Abone Ol

Çelik, 17 yıl sonra Kadir İnanır'ın o mesajlarını neden anlattı?

Medyafaresi.com özel haberi- Seren Serengil ve Cengiz Semercioğlunun hazırlayıp sunduğu Duymayan Kalmasın programının bugünkü konuğu yeni albüm çıkaran sanatçı Çelik Erişçi oldu.

Çelik, 17 yıl sonra Kadir İnanır'ın o mesajlarını neden anlattı?

Gülçin Demircan / Medyafaresi.com

Ünlü şarkıcı Çelik, katıldığı canlı yayında İyi Günde Kötü Günde albümünü anlatırken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik'in bazı açıklamaları Seren Serengil'i hayretler içinde bıraktı...

Seren Serengil'in "Boşandığın eşin Buket Saygı ile görüşüyor munuz? sorusuna ünlü şarkıcı Çelik şöyle yanıt verdi;
"Tabii ki, sonuçta çocuğumuz var insan boşandım zannediyor, ama o işler öyle olmuyor, evladınız için görüşüyorsunuz" açıklamasını yaptı.

"Tekrar evlenmeyi düşünmüyor musun?" sorusuna gülerek "beni zor durumda bırakıyorsun korkuyorum" diyen şarkıcı Çelik, evliliği düşünmediğini bu sektörde herkesin kendi işinden insanlarla daha mutlu olabileceğini, hatta "ben orkestramdan düşünürdüm" dedikten sonra nedenini açıkladı...

Çelik; "Turneye giderken berabersiniz yemekte heryerde ve ben orkestram ile çok büyük keyif alıyorum zamanım onlarla çok güzel geçiyor" dedi...

Çocuğunun olduğu eve annesinden başka bir kadının girmediğini söyleyen ünlü şarkıcı ayrı bir evinin olduğunu anlattı.

Programda Çelik'in eski eşiyle ilgili bir sözü ise Seren Serengil'i hayrete düşürdü, Cengiz Semercioğlu da konuyu bildiğini söyledi.

Çelik eski eşi Buket hanımla evlenmeden önce, Kadir İnanır'ın eşine taciz mesajları yolladığını söyledi. Seren Serengil'in "Kadir abi ile karşılaşsanız 20 yıl olmuş ama..." demesi üzerine, Çelik "yolda görsem tanımam, görmezden gelirim, bende bitmişse görmem" açıklamasını yaptı.

İşte yıllar önce yaşanan taciz mesajlaşmalarıyla ilgili haber;

Sinemanın 'karizmatik' jönü Kadir İnanır'la manken Buket Saygı ve erkek arkadaşı pop müzik yıldızı Çelik müthiş iddialarla birbirlerine girdi.
İnanır'ın yeni televizyon dizisi 'Derman Bey'de rol alan mankenlerden Buket Saygı, sevgilisi Çelik ile dün bir basın toplantısı düzenledi. Ünlü oyuncunun basın toplantısını basma tehditleri yüzünden The Marmara Oteli'ne küçük çaplı bir koruma ordusu ve polisle gelen Çelik ve Saygı'nın yanında, ünlü mankenin annesi, babası, sunucu ablası Gamze Saygı da bulundu. Saygı, bu toplantıda İnanır'ın sözlü ve telefon mesajlı tacizine uğradığını iddia etti.

'Benden hoşlanıyormuş'

'Derman Bey'in çekimleri için 20 gündür bulunduğunu Kuşadası'nda İnanır'ın sürekli sözlü ve yazılı tacizde bulunduğunu ileri süren Saygı, şöyle konuştu:
"Kadir İnanır cep telefonuma ardarda mesajlar gönderdi. Benden hoşlandığını söyledi. Ben erkek arkadaşım olduğunu belirtip arkadaşlık kurmamızın imkansız olduğunu ilettim. Özür diledikten sonra Kuşadası'na gittik. Oraya ayak bastıktan sonra yine değişti. Böylesine profesyonel, babam yaşında insandan taciz görmek beni çok yıprattı. Sözden anlamadı devreye erkek arkadaşımı soktum. Fakat yine bir sonuç çıkmadı. Bu kez Çelik'i de hedef aldı."

'Tazminatımı öderim'

'Derman Bey' dizisi için 40 bölümlük anlaşma yaptığını da sözlerine ekleyen ünlü manken, olanlardan sonra Kuşadası'ndan ayrıldığını belirterek, "Gerekli tazminatı ödemeye hazırım" dedi.
Şerfi ve haysiyetinin para ile satın alınamayacağını da söyleyen Buket Saygı, sözlerini, "Şimdiye kadar çok üzüldüm, ama bundan sonra bu işi yapan ve hak edenlerin üzülmesi gerekiyor. Her şey gerekli yerini bulacak" diyerek bitirdi. Saygı, İnanır'ın yeğeni Hüseyin'le ilişkisi olduğu iddialarını da yalanladı.

Çelik: Ellerim titriyor

Manken sevgilisi Saygı'nın bugüne kadar hiçbir defilesine gitmediğini ve iş hayatıyla ilgili hiç bir açıklamada bulunmadığını söyleyen Çelik de toplantıda oldukça sinirliydi. İnsanların, İnanır'ın tacizleriyle ilgili her şeyin doğru olanını öğrenmesi gerektiğine inandığını belirten Çelik, şunları söyledi:
"Reklam peşinde koştuğumuzu ileri sürenler olabilir. Çok yakında Kadir İnanır'ın yaptıkları yargıya intikal edecek. Elim ayağım titriyor ve kalbim çarpıyor. Agresif konuşmalar yapabilirim. Onları sinirime verin. Buket diziye başladıktan sonra gücü yettiği kadarıyla bu tacizlerden korumaya çalıştı. Her kesin saygı duyduğu, internet sayfama kadar girmiş bir adam tarafından bu tacizlerin yapılmasına hala inanamıyorum.."

'Kucağa kız vermiyoruz'

Taciz olaylarını haber aldıktan hemen sonra Kuşadası'na gittiğini de ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Buket'ten ne olup bittiğini öğrendim. Cep telefonunu aldım. Sabah mesaj geldi. Ben de mesaj çektim. Onurlu insanları rahatsız etmek onursuzluktur. (İnanır'a) 'Ben, Çelik, bu gece otelde kaldım. Lobiye iniyorum, aşağıda sizi bekliyorum' dedim. Orada kimseyi bulamayınca İstanbul'a döndüm. Biz kimsenin kucağına kız vermiyoruz."

Mahkemeye veriyorlar

Pazartesi günü (yarın), tüm sesli ve yazılı mesaj kayıtlarını mahkemeye iletip Kadir İnanır'dan davacı olacaklarını belirten Çelik, sözlerini şöyle bitirdi:
"Bunların hepsi yargıya gidecek. Ne anam kaldı, ne babam... Ne ailem ne avradım kaldı. İnsanların kız arkadaşını koruduğu sırada 'Ben seni yurtdışına götüreceğim' tehtidinde bulundu. 10 günü nasıl geçirdiğini bilmiyorum. Buket hastanede bir hafta tedavi gördü. ABD'de yaşamaya razıyım. Hiçbir şey onurumu zedeleyemez. İnanır da olsa bu aynı. Suç her yerde suçtur. Onursuzlukda onursuzluktur. Haddini bilmeyenler hadlerini öğrenir.."

Bantta neler var?

Çelik, avukatlarının 'Yargıya teslim edeceğiz' dediği bantta neler olduğunu da şöyle anlattı:
"Kadir İnanır'la yaptığım telefon görüşmelerini kaydetmeyi son anda akıl ettim. Telefon açıp, 'Ben Çelik... Buket'in erkek arkadaşıyım. Nedir sizin istediğiniz?' dedim. Şu yanıtı verdi: 'Senin yedi sülaleni ....ceğim. Seni bu ülkeden attıracağım.'"

Kadir İnanır ciddiye almadı

Taciz iddiaları ve basın toplantısı üzerine görüşünü aldığımız ünlü aktör Kadir İnanır ise, Milliyet'e tek cümlelik şu yanıtı verdi:
"Kuşadası'nda 52 derecelik sıcağın altında Türkiye'nin en önemli filmini çekiyorum. Böyle saçmalıklarla uğraşmaya vaktim yok."

Milliyet/10 Eylül 2000