Abone Ol

Burcu Biricik: Çok aşığım, bu yaz evleniyorum kısmetse...

Hayat Şarkısı dizisinin oyuncusu Burcu Biricik, Vatan gazetesinden Beliz Özkan'a kendi hayat serüvenini anlattı.

Burcu Biricik: Çok aşığım, bu yaz evleniyorum kısmetse...

Beliz Özkan'ın röportajı:

Ekranın yeni kadın starı Burcu Biricik’in oyunculuğa dair umutları var. Ondan başrol oynadığı ‘Hayat Şarkısı’nın hikâyesini konuştuk.

Bir önceki projenizin aksine Hayat Şarkısı’nda fettan birini canlandırı-yorsunuz, role hazırlanırken zorlandınız mı? Yeni karakteriniz size benzeyen tarafları var mı?

Burcu Biricik: Çok aşığım, bu yaz evleniyorum kısmetse... - Resim: 1Burcu Biricik fotoğrafları

Hülya için elbette ki bir hazırlık sürecim oldu ama zor bir süreçti diyemem. Karakterimi keşfederken, hayata geçirirken çok eğlendim. Hülya, benden farklı. Çok hırslı tutkulu, tuttuğunu koparan biri. Ben ona nazaran çok daha naif ve hayatı akışına bırakan biriyim.

Hayat Şarkısı ilk başrolünüz diyebiliriz. Bornova Belediye Tiyatrosu, Artiz Mektebi ve sonra diziler. Dışardan bakıldığında her şey yolunda gitmiş gibi görünüyor ama sürecin arkasında büyük bir emek vardır diye düşünüyorum…



Tabii ki bu süreç çok kolay olmadı. Güvenimin kırıldığı zamanlar da oldu, iyi ki uğraşmışım dediğim zamanlarda... Hayatta hiçbir şey kolay olmuyor, benim için de süreç kolay değildi elbette. Ama işini gerçekten çok sevince o zor süreç sizin için çok sıkıntı olmuyor.

Türkiye’nin en gözde yakışıklıları ile karşılıklı oynadınız, şimdi de Birkan Sokullu ile karşılıksınız, nasıl gidiyor? Uyum yakaladınız mı?

Birkan’la daha önce hiç çalışmadık. Hiçbir tanışıklığımız yoktu. İlk defa bu projede bir araya geldik ama çabuk samimi olduk. Hayat Şarkısı için ikimiz adına bir çalışma ortamı hazırlandı, bu sürecin ardından Berlin’e gittik, orada da birlikte vakit geçirme imkânımız oldu. Kısa sürede çok rahat uyum yakaladık diyebilirim.

Sizin de oyunculuk yarışması geçmişiniz var. Aslında bu yarışmalardan sonra şöhreti yakalayan birkaç isim var. Siz de onlardan birisiniz. Nedir acaba bu farkı yaratan?

Aslında yarışmadan çıkanların bir fark yarattığını düşünmüyorum. Sadece kendi adıma konuşacak olursam yarışma benim İstanbul’a gelme sebebi oldu. Kim bilir böyle bir sebebim olmasa belki de gelmeye cesaretim edemezdim.

Bu yaz evleniyorsunuz, daha yeni şöhreti yakalamışken, erken yaşta evleniyorsunuz, sanırım çok aşıksınız…

Evet çok aşığım ve bu yaz evleniyoruz kısmetse. Hem evlilik hem de işi birlikte yürütebileceğimi düşünüyorum. O yüzden bu kararı alırken hiç zorlanmadım. Zor bir karar değil benim için.

Nasıl bir düğün hayaliniz var…

Sadece sevdiklerimizin olması yeterli aslında. Resmiyetten ve düğün prosedürlerinden uzak içimizden geldiğince, birlikte eğlenip güldüğümüz, keyifli bir gün hayal ediyorum.

Aşıkken nasıl olursunuz?

Tatlış heyecanlı bir kız çocuğu oluyorum (gülüyor).

Peki aşk için kariyeri ikinci plana atar mısınız?

Böyle bir seçim yapmama gerek olacağını hiç düşünmüyorum. Nişanlım bana, işime büyük saygısı olan ve her durumda benim kararlarımın arkasında olan birisi. Şanslıyım açıkçası…

Anne ve babanız siz küçükken ayrılmış, ama yine de evlilikten korkmuyorsunuz…

Ayrıldıklarında ben çok küçüktüm. Ama yine de evlilikten hiç korkmuyorum, hatta tam aksine çocukluktan beri benim için en önemli şey aile kurmak ve anne olmak. Belki bana böyle bir etkisi olmuştur.

Ev işlerinden anlar mısınız?

Ben boğa burcuyum. Yani yemek yapmaya da yemeye de bayılırım. Boş günlerimde genellikle evde yemek pişiririm. Misafirimiz gelsin onlara yemek yapayım, onları ağırlayayım bayılırım.