Abone Ol

Vahşet! Suriyeli çocuğu kaldırıp yere vurdu

İzmir’de seyyar satıcılık yapan şahıs, peşinden koşup yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere vurdu.

Vahşet! Suriyeli çocuğu kaldırıp yere vurdu

Dehşet anları bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansırken, duruma tanık olanlar da seyyar satıcıyı darp etti. Adamın çocuğu neden yere vurduğu biliniyor ama hiçbir sebebin bu insanlık dışı harekete gerekçe olamayacağı gayet açık bir şekilde biliniyor.

Sosyal medyada da büyük tepki çeken görüntüye yorum yağdı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, gereğinin yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdiğini söyledi.

Olay, bugün öğlen saatlerinde İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda meydana geldi.

Görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk koşarak kameranın açısına giriyor. Arkasından yine koşarak gelen ve çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs çocuğu yakalıyor.

Vahşet! Suriyeli çocuğu kaldırıp yere vurdu - Resim: 1

Çocuğu bütün öfkesiyle havaya kaldıran şahıs minik çocuğu bütün gücüyle yere vuruyor.

Olaya şahit olan esnaf ve vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırarak şahsa tepki gösteriyor.

Olaya neyin sebep olduğu henüz bilinmezken, kalabalığın ve tepkinin artmasıyla şahıs olay yerinden uzaklaştırılıyor.

İZMİR VALİSİ: GÜVENLİK GÜÇLERİNE TALİMAT VERDİM

İzmir Valisi Mustafa Toprak, seyyar satıcı tarafından darbedilen çocuğun görüntüsünü büyük bir üzüntüyle izlediğini, gereğinin yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdiğini söyledi.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, Kemeraltı İpek Pazarı Caddesi'nde sabah saatlerinde gerçekleşen olayın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sebebi ne olursa olsun çocuğa yönelik şiddetin asla tasvip edilemeyeceğini, olayı gerçekleştiren kişinin en kısa sürede bulunacağını ifade eden Toprak, “Bunu kabullenmek mümkün değil. Görüntüyü büyük bir üzüntüyle izledim, gereğinin yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdim. Ayrıca Cumhuriyet savcılığımız dasoruşturma başlatacak" dedi.

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bisikletinin selesini tutarak kendisine rahatsızlık veren çocuğun peşinden koşan ve kimliği henüz belirlenemeyen seyyar satıcı, yakaladığı çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatmış, bu duruma çevredeki vatandaşlar ve esnaf tepki göstermişti. İHA