Abone Ol

Bülent Tezcan'dan sızdırılan videoyla ilgili flaş açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP'nin önde gelen isimlerinin katıldığı online toplantının katılımcılarından Bülent Tezcan, söz konusu toplantıdan bir kesiti "darbe girişimi, ihanet" diyerek sızdıranlara "korsan grup" dedi. Tezcan, "Benim arzum CHP’nin kurumsal olarak merkez yönetimi bu dilin ve ifadenin bir parçası olmamalı" dedi.

Bülent Tezcan'dan sızdırılan videoyla ilgili flaş açıklama

Bu sızdırmayı bu toplantıyı yapmış olması mümkün değil. Bu toplantıdan rahatsız olan bir yapının bir kişinin birkaç kişinin organize bir çalışması. Çünkü yaygınlaştığı hesaplara baktığımızda da trol hesaplar olduğunu görüyoruz.  Hiçbir şey gizli kalmaz, bunun arkasında kimlerin hangi organizasyonla bir ihanet girişimi gibi göstermeye çalıştıkları çok kısa zamanda ortaya çıkar. Benim arzum CHP’nin kurumsal olarak merkez yönetimi bu dilin ve ifadenin bir parçası olmamalı. Umudum böyle olmadığıdır. Böyle bir iddiam yok. Eğer partinin genel merkezi de bu çerçevede bir dilin parçası olursa CHP çok ciddi bir tahribata uğramış demektir. Bunu belirli bir korsan grubun bilinçli olarak CHP’de düzgün nitelikli kaliteli geleceğe dönük tartışma  ortamını kaldırmak, tartışanları ürkütmek, parti tabanında bu çerçevede gerilim yaratarak partide başka bir pozisyonu sürdürmeye çalışmak amacındaki bir korsan grubun faaliyetidir.

“Bir endişemiz yok yaptığımız utanılacak bir şey değil. Biz yaygınlaştırmadık kim yaygınlaştırdıysa hesabını versin. Parti içi meseleler parti içinde konuşulur. Bunu bahane edip partinin seçimlerde neden başarısız olduğunu partinin gelecekte barışılı olamsı için neler yapması gerektiğini kamu oyu önünde konuşuruz. Bunu bütün toplumun hani bize 25 milyon seçmen oy verdi diyoruz ya onların duyacağı mecralarda konuşursunuz. Bunalrı partinin ddar koridorlarına sıkıştırmanın partiye hiçbir faydası yoktur. Partinin mahrem konularını parti içerisinde konuşacağız ama ülkenin geleceği ile ilgili siyasete ilişkin her şeyi basının önünde konuşuruz.

Ayrıntılar gelecek…