Abone Ol

Bülent Arınç'tan Yılmaz Güney Anmasına Sert Tepki! Bir Katile...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sanatçı Yılmaz Güney ile ilgili anma paylaşımına Bülent Arınç’tan sert tepki geldi.

Bülent Arınç'tan Yılmaz Güney Anmasına Sert Tepki! Bir Katile...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yılmaz Güney’in ölüm yıl dönümüyle nedeniyle Twitter’dan yaptığı paylaşıma tepkiler devam ediyor.

Bakanlığın, “Sinemamızın ‘Çirkin Kral’ lakaplı oyuncusu, senarist, yönetmen ve yazar Yılmaz Güney’i ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz” sözleriyle yaptığı paylaşıma ilk tepki Sabah yazarı Hilal Kaplan ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’dan gelmişti.

Kültür Bakanlığı’nın ‘Yılmaz Güney’ anması kriz çıkardı! İki isim sosyal medyadan tepki gösterdi...Gündem
 Bir tepki de Eski TBMM Başkanı, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç'tan geldi.


 “SANATA DUYULAN SAYGI, BİR KATİLE PARAVAN OLAMAZ”

Bakanlığın tweetini alıntılayan Arınç, "Fikirler, şahıslar eleştirilebilir; ifade hürriyeti kutsaldır. Ahmet Kaya, Nazım Hikmet vs. isimleri eleştirebilir ya da fikirlerini benimseyebilirsiniz. Herkesin de buna saygı duyması gerekir. Ancak fikirlere ve sanata duyulan saygı, bir katile paravan olamaz." dedi.

 “SAYGIYLA ANILMASINI KINIYORUM”

Devamında bir paylaşım daha yapan Arınç, “Devletin hakimine silah doğrultmuş, öldürmüş ve bundan dolayı hüküm giymiş bir ismin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “saygıyla anılmasını” kınıyorum” sözleriyle bakanlığa tepki gösterdi.