Abone Ol

Burger King'den yeni at eti açıklaması

Türkiye'de Burger King, Popeyes, Sbarro gibi fast food zincirlerini bünyesinde barındıran TAB Gıda, İrlanda Burger King'deki at eti skandalı ile ilgili açıklama yaptı.

Burger King'den yeni at eti açıklaması

İddiaları yanıtlayan TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, “Burger King, dünyada 73 ülkede faaliyet gösteren bir firma. Bu ülkelerin her birindeki işletmeci ve tedarikçiler farklı firmalar. İrlanda'daki Burger King ile Türkiye'deki Burger King arasında hiçbir ilişki yok. Biz eti tedarikçilerimiz olan Namet ve Al Et firmalarından alıyoruz. Ürünlerimiz yüzde yüz yerli danalardan elde ediliyor. Ayrıca bakanlıklar nezdinde sürekli kontrollerden geçiyoruz.” ifadelerini kullandı. Burger King'in Türkiye'deki serüvenini anlatan TAB Gıda Genel Müdürü Dikici, Türkiye'de 70 ilde 604 restoranla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Çin'de restoran sayımız 500 oldu. Türkiye ile birlikte toplam Burger King restoran sayımız 1.100'e çıkıyor.” dedi. Dikici, TAB Gıda olarak Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby's ve Usta Dönerci markalarıyla birlikte toplam restoran sayılarının ise 1.500 olduğunu söyledi.

TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu ise “Son 10 yılda tüm markalarımızda restoran sayımızı 100'den 1.500'e çıkardık. Çin'deki hedefimiz ise 3 yılda 250 restoran açmak. 2019 yılına kadar yaklaşık 800 milyon dolar yatırım yaparak, Çin ve Türkiye'deki restoran sayımızı 3 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Zaman