Abone Ol

Binlerce kadın webcamde soyunmak için sıra bekliyor

İnternette kadınların kamera önünde soyunarak para kazdığı iş Türkiye'de kendi ekonomisini yaratan bir sektör haline geldi.

Binlerce kadın webcamde soyunmak için sıra bekliyor

Cumhuriyet gazetesinde bugün ’Kolay para mı çaresizlik mi?’ başlığıyla yayımlanan bir haber, Türkiye’deki işsizlik, ağır ve güvencesiz çalışma koşullarının ya da kolay para kazanma arzusunun yarattığı yeni ve ilginç bir sektörü gözler önüne seriyor.

İnternette "Bayanlara özel, evde çalışabilecekleri iş fırsatları" başlığıyla duyurulan ve ’ayda en az 1500 lira maaş’ vaat eden ilanlarda, kadınlara "webcam operatörlüğü" adıyla bir iş teklifi sunuluyor.

Ancak biraz daha detaya inildiğinde, sözü edilen "webcam operatörlüğü"nün aslında internet üzerinden para karşılığında ’soyunma’ işi olduğu anlaşılıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Meltem Yılmaz, Türkiye’de patlama yapan bu yeni "sektörün" içeriğini, bu alanda çalışan bir sitenin sahibi ile konuşarak aydınlatmaya çalıştı.

20 BİN KİŞİ SOYUNUYOR
Bundan dört yıl önce "webcam show" sitesi açan E.Y, burada çoğunlukla üniversite öğrencisi ve ev kadınlarından oluşan kişilerin, kontör ya da para karşılığında kamera karşısında soyunduğunu anlatıyor. İlk dönemler kendisine bağlı 15 çalışanı olduğunu, şimdi ise bini bulduğunu belirterek, bir o kadar insanın da "CV" göndererek sırada beklediğini söylüyor:

"Her gün sabah 8’den akşam 5’e asgari maaşa çalışmak kolay değil. Sosyal güvencesizliği, yolu, yemeği de cabası... İnsanlar artık bu şartlar altında çalışmak istemiyor, zaten geçinemiyorlar da. Bu nedenle, Türkiye’de şu an 100’ün üzerinde webcam show sitesinde çalışan 20 bin kadar insan mevcut. Yüzde 95’i kadınlardan oluşan bu modeller, kamera karşısında soyundukları saat başına en az 20 TL alıyorlar. İster gece ister gündüz, istedikleri kadar saat çalışabiliyorlar. Bu şekilde kendine ev ve araba alan bir sürü kadın oldu. Çünkü kimse burada çalışanların yüzünü görmez, adını bilmez, nerede yaşadığını öğrenemez."

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

SARHOŞ KIZLAR ÇOK FENE DAĞITTI -FOTO GALERİ-

YENİ MODA İÇ ÇAMAŞIRLI POZ VERMEK -FOTO GALERİ-

KAR ÜZERİNDE MAYO GİYDİLER -FOTO GALERİ-

SARHOŞ KIZLAR FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

FACEBOOK’TA FRİKİK ÇILGINLIĞI FOTO GALERİ...

Facebook güzelleri.. FOTO GALERİ

Sosyal ağ güzelleri.. FOTO GALERİ

Aynada kendini çeken Facebook kızları... FOTO GALERİ

FACEBOOK’TA SON ÇILGINLIK UYUYAN KIZLAR! FOTO GALERİ!