Abone Ol

Biden Yönetiminden Türkiye'ye İlk Ziyaret

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edeceği açıklandı. Bu, Joe Biden yönetiminden bir ismin Türkiye'ye gerçekleştireceği ilk ziyaret olacak.

Biden Yönetiminden Türkiye'ye İlk Ziyaret

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakan Yardımcısı, NATO müttefikimizle ortak zorluklarla mücadele etmeye çalışırken ABD-Türkiye ilişkilerinin önemini vurgulayacak ve endişe yaratan konular hakkında konuşacak" denildi.

Sherman 25 Mayıs-4 Haziran arasında Brüksel, Punom Pen, Bangkok ve Honolulu'yu da ziyaret edecek.

Dün de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu bir telefon görüşmesi gerkçekleştirmişti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Blinken, "Mevlüt Çavuşoğlu ile tam zamanında görüşme fırsatı bulduk bugün. Ortak önceliklerimizde NATO müttefikimizle iş birliğimizi sürdürmemiz çok önemli" yazdı.

Blinken paylaşımına, "Aynı zamanda Yunanistan ile yapıcı görüşmeleri desteklediğimi söyledim ve insan hakları ile demokrasinin önemini vurguladım" diye devam etti.

14 Haziran’da Brüksel’de düzenlenecek NATO Zirvesi’nde Biden ve Erdoğan’ın bir araya geleceği açıklanmıştı. Bu görüşme gerçekleşirse Biden'ın Başkan olarak göreve başlamasından bu yana ikilinin yaptığı ilk yüz yüze görüşme olacak. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu hafta Erdoğan'ın açıklamalarını "Yahudi karşıtı" olarak nitelendirince Ankara-Washington hattında ipler daha da gerildi.