Abone Ol

Beren geliyorum dedi, reyting sıralaması değişti

Vatan gazetesi yazarı Oya Doğan, Beren Saat'in Muhteşem Yüzyıl Kösem'e dahil olmasıyla değişen reyting sıralamasını yazdı. İşte Doğan'ın o yazısı...

Beren geliyorum dedi, reyting sıralaması değişti

Yılın en iddialı dizisi olarak başlayan, yayınlanmadan 25 ülkeye satılan Muhteşem Yüzyıl Kösem ilk bölümün ardından beklentileri karşılamamış ve hızla düşüşe geçmişti. Aşkın geç başlaması, partnerler arasındaki uyumsuzluk, Sultan Ahmed’in güçsüzlüğü her hafta reytingleri düşürmeye devam etti. Dizide Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou, Anastasia karakterini canlandıracak ve daha sonra Beren Saat dahil olacaktı.

MAHMUD HÜDAİ'DEN MÜSLÜMAN OLAN BEREN'E: ÇALMAYACAKSIN

Ani değişikliği yadırgamadık

Reytinglerin her bölüm düşüşü Beren Saat’in gelişini hızlandırdı. Anastasia olarak koridorda yürüyen oyuncu 7’nci bölümde Beren Saat oldu. Bir dizide izlediğimiz en hızlı oyuncu değişimiydi. İşin ilginç yanı; ben dahil hiç kimse bu değişikliğe takılmadı. Zaten hepimizin beklentisi dizide Saat’in rol almasıydı.


Beren Saat kimdir?
Beren Saat, Muhteşem Yüzyıl Kösem’in kurtarıcısı olarak perşembe akşamı sarayın koridorunda yürümeye başladı ve iddiasını ortaya koydu. “Geliyorum, kaderleri değiştirmeye, istikbali yazmaya ve cihana adımı bırakmaya geliyorum” diyerek Kösem dönemini başlattı.

Kösem Sultan kimdir?

Safiye Sultan kimdir?

Sultan 1. Ahmet kimdir?

BEREN SAAT FOTOGALERİ


Keşke bu bölümle başlasaydı

Öyle bir 7’nci bölüm izledik ki; gücü de, aşkı da, çaresizliği de, entrikayı da yaşadık. Tıpkı Muhteşem Yüzyıl’da olduğu gibi... Bu bölümü izledikten sonra insan düşünmeden edemiyor; madem böyle bölüm yazılabiliyor, zaten Beren Saat’le anlaştınız neden birinci bölümünüze böyle başlamadınız. Beren Saat’in koridorda yürüyüşü ve “Geliyorum” monoloğuyla başlayıp geçmişe dönen bir Muhteşem Yüzyıl Kösem emin olun diziyi bambaşka yere götürürdü. Bize önce Kösem’in ve Ahmed’in kudretini, aşkını gösterip sonra geçmişe götürüp nasıl yükseldiklerini gösterselerdi bugün 4-6 reyting bareminde olan dizi 9 reytingin üzerinde yer alırdı. Ama asla Muhteşem Yüzyıl olmazdı.

Saat’in ortalama 1 reytingi var

Gelelim Beren Saat’in diziye nasıl bir katkı sağladığına... İzleyici olarak Kösem karakterine çok yakıştığını söyleyebilirim. Keşke Anastasia Thsilimpou hiç rol almasaydı. Saat başından beri dizide olsaydı. Reytinge katkısına gelince; Muhteşem Yüzyıl Kösem geçen hafta Tüm Kişiler’de 4.04 reyting almıştı. Beren Saat’in gelişiyle bu bölüm 4.65 oldu. Yani Saat Tüm Kişiler’de 0.61’lik bir artışa neden oldu. Ancak dizinin sıralamasını değiştirdi. Geçtiğimiz hafta 15’inci olan dizi, Saat’in gelişiyle 6’ncılığa yükseldi. AB’de geçen hafta 6.50 reytingle zirveydi Kösem. Bu hafta yerini korudu ama reytingini 1.63 artırdı. 8.13 reyting aldı. ABC1 yani bir dizinin devam edip etmeyeceğini gösteren, reklamverenin baktığı reyting de geçen hafta 5.73 reytingle 4’üncü sıradaydı dizi. Bu hafta reytingini 1.09 artırarak 6.82’yle zirveye oturdu. Anlayacağınız, Beren Saat’in ortalama 1 reyting katkısıyla dizi nefes aldı.

Aralarında 8 yaş var

Bunda sonra Kösem’in reytingi daha da artar mı bilinmez. Ancak aşkın, kudretin ve entrikanın artması kesinlikle yükseltecektir. Bir tarafta Safiye Sultan, diğer yanda sultanlığa ilerleyen Kösem hikâyesinde Ahmed arada harcanmazsa dizi daha keyifli bir hale gelir. Ayrıca Hülya Avşar ve Beren Saat’in karşılıklı atışması çok ses getirecektir. Ezcümle; bilgim Beren Saat ve Ekin Koç arasında 8 yaş var dese de, ekranda ikisini partner olarak yadırgamadım. Umarım, ilerleyen bölümlerde yükselişe geçen bir Muhteşem Yüzyıl Kösem izleriz. Kösem de böylece tüm dünyaya satılarak cihana adını bırakır.