Abone Ol

Barış Yarkadaş'tan İYİ Parti'ye Jet Yanıt: Akşam Açıklayacağım

Gazeteci ve tv100 yazarı Barış Yarkadaş İYİ Partililerin ve yakınlarının büyükşehir belediyelerinden aldığı ihaleleri, daire başkanlıklarını ve genel müdürlükleri gündeme getirdi. Yarkadaş'ın sözleri üzerine İYİ Parti suç duyurusunda bulundu. Yarkadaş İYİ Parti'ye jet hızıyla cevap verdi ve 8 Eylül Perşembe akşamki tv100 yayınını işaret etti.

Barış Yarkadaş'tan İYİ Parti'ye Jet Yanıt: Akşam Açıklayacağım

Yarkadaş, İYİ Partililerin 'HDP ile aynı masaya oturmayız' sözlerini şu şekilde eleştirmişti:

Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar.

HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP’lilerin verdiği katkıyla belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır.

İYİ PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU

Yarkadaş'ın açıklamalarına İYİ Parti suç duyurusunda bulunarak yanıt verdi.

JET YANIT

Yarkadaş'tan da İYİ Parti'ye jet hızıyla yanıt geldi. Yarkadaş, yeni bilgi ve belgelerin sinyalini verirken 8 Eylül Perşembe (yarın) tv100'de yaınlanacak olan Sağlı Sollu programını işaret etti.

tv100'DE CEVAP VERECEĞİM

Yarkadaş, "İYİ PARTİ’nin hakkımda bulunduğu suç duyurusuna, perşembe günü saat 20.00’de @tv100 ‘de cevap vereceğim." dedi.

"BAŞLAYALIM BAKALIM"

"Başlayalım bakalım" diyen Yarkadaş, "Havalar güzel, parklarda, bahçelerde, ağaç gölgesinde izleyebilirsiniz yayını…" önerisinde bulundu.