Abone Ol

Nebati 20 Aralık'ı Anlattı: Lan Nasıl, Kıpır Kıpır Oldum

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk ekranlarında katıldığı programda yaptığı açıklamalarla gündemden düşmüyor.

Nebati 20 Aralık'ı Anlattı: Lan Nasıl, Kıpır Kıpır Oldum

Merkez Bankası'nın arka arkaya faiz düşürme kararları sonrası, Türk Lirası'nın rekor seviyede değer kaybetmesi üzerine iktidarın "yeni finansal alternatif" olarak 20 Aralık'ta "Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı" uygulamasına geçmesinin ardından, döviz kurlarında sert düşüş yaşandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında 20 Aralık’ta yaşananları çok konuşulacak ifadelerle anlattı.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

“KIPIR KIPIR OLDUM'

“Sayın Cumhurbaşkanımızın o kürsüye çıkışından hissediyorsunuz olacakları. Bir şeyler oluyor, zaten büyük bir özgüvenle gelmiş. Lütfen iki kabine toplantısı sonrasındaki söylemlere bakın. Büyük bir özgüvenle gelmiş, inanmış. 'Evet buldum, buldum faiz arttırılmadan bu işlerin olacağını' söyleyecek bir edayla geliyor, büyük bir enerjiyle söylüyor ve biz bekliyoruz sözünün bitmesini. Sözü bitiyor anında telefonlara takır takır şeyler gelmeye başlıyor, döviz fiyatları düşüyor. Düşmesini bekliyoruz ama bu kadar hızlı açıkçası, yerimde duramıyorum kıpır kıpırım. Ben şunu yaptım 'Ya arkadaşlar biz bir şey yaptık mı?' 'Yok efendim.' Lan nasıl? Harika, muhteşem bir şey çünkü orada kurumlar yok”