Abone Ol

Bahçeli'nin Sedat Peker Çözümü: Sosyal Medya Acilen Sansürlensin

Partisinin MYK toplantısı sonrası açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, "Sosyal medyanın mutlak suretle denetim altına alınması şarttır. Bunun yanı sıra ahlaki ve hukuki açıdan sınırlanması şarttır."dedi

Bahçeli'nin Sedat Peker Çözümü: Sosyal Medya Acilen Sansürlensin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde başkanlık ettiği Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantıları sonrası açıklama yapıyor.

“FETÖ TAKTİKLERİNİ ARATMAYAN SAİBE YÜKLÜ İDDİALAR…”

Sedat Peker'in sosyal medyadaki rüşvet ve yolsuzluk üzerine yaptığı ifşalara isim vermeden gönderme yapan MHP lideri Bahçeli şunları söyledi:

* Tedavüle sokula algı ve linç kampanyaları, yalan rüzgarları, itibar suikastları, her gün bir yenisi servis edilen adeta FETÖ taktiklerini aratmayan şaibe ve şüphe yüklü iddialar 2023 yılının umutlarını kıramayacaktır.

“SOSYAL MEDYA SINIRLANDIRILMALIDIR”

* Son gelişmeler göstermiştir ki sosyal medyanın mutlak suretle denetim altına alınması şarttır. Bunun yanı sıra ahlaki ve hukuki açıdan sınırlanması şarttır.

* Bu kapsamda 1 Ekim 2022 tarihinde TBMM çalışmalarına başlar başlamaz hazırlığı büyük oranda tamamlanmış olan sosyal medya düzenlemesi kanunlaştırılarak gittikçe büyüyen huzur ve güvenliğimizi artan şekilde yutan kara delik hukuki bir temele bağlanmalıdır.

* İnsanların özel hayatlarının siyaset malzemesi yapılması vahim bir ahlaksızlıktır. Siyaset yapıyor olmanın bir erdemi olmalıdır.

“SUÇ VARSA NE YAPILACAĞI AÇIKTIR”

* Siyaset hizmet değil hizip üretirse altından kalkması çok zordur. Şayet bir suç varsa üstelik suçlu tespit edilmişse bununla ilgili ne yapılacağı yürürlükteki mevzuat hükümlerince açıktır.

* Yargısız infazların demokrasi ve hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığı ortadadır. Sosyal medya ifşalarının peşine düşüp rant ve ikbal devşirmeye heveslenen muhalefet partilerinin acizliği fırsatçılığı, tükenmişliği artık örtülemeyecek kadar ileri noktadadır.

* Toplumsal huzurumuzun yanında milli birlik ve güvenliğimiz sosyal medyanın dipsiz kuyularında tahrip edilemeyecektir. Böylesi bir zillete asla müsaade edilmeyecektir.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE TAŞ KOYMAYA MUKDEDİR OLAMACAKALAR”

* Türkiye bir hukuk devletidir. FETÖ yöntemleriyle sonuç almaya siyaseti dizayn etmeye 2023 seçimlerini lekelemeye azmetmek uyarıyorum ki hiç kimsenin muvaffak olamayacağı karanlık bir teşebbüstür. Bu tip bir teşebbüs elbette sahiplerini rezil edecek hukuki bir sorumluluk altına sokacaktır.

* Sosyal medya aracılığıyla provokasyon üstüne provokasyona meyledenler, Türkiye’nin önüne taş koymaya muktedir olamayacaklardır.

* ‘Gelecek aylarda her türlü provokasyona maruz kalacağız’ diyerek aklınca ön alan cambaza baktırarak provokatörlüğün ana karargahını kuran CHP Genel Başkanı’nı da siyasi edep sınırlarına mutlaka dönmelidir.

* Pervasız ve pişkinliğinin siyaset mücadelesine bir şey kazandırmayacağını aklından çıkarmamalıdır.

* Bizatihi kendi ağzından siyasi hayatının sonunu geldiğini itiraf ifade eden Kılıçdaroğlu için gerçekten de 2023 bitiş ve tasfiye yılı olacaktır. Her şey gün gibi ortadadır. Artık saklanacak hatta kaçacak durumu da kalmamıştır.