Abone Ol

Aydın Doğan'ın asıl planı! Melih Altınok'un iddiası

İrfan Değirmenci Kanal D'den neden gönderildi? Merak edilen soruya Sabah yazarı Melih Altınok'un ilginç bir cevabı var.

Aydın Doğan'ın asıl planı! Melih Altınok'un iddiası

Kanal D'de uzun yıllardır sabah haberlerini sunan İrfan Değirmenci, referandum öncesinde Doğan Yayın Grubu'nun "tarafsızlık ilkesini" ihlal ettiği gerekçesiyle hafta sonu kovuldu.

Peki gerçekte öyle mi? "Hükümete muhalif kanal" imajı verdiği söylenen bir grupta, Değirmenci'nin işine son verilmesi kafaları karıştırdı. Sosyal medyada konuyla ilgili çok sayıda spekülasyon dolaşıyor. İhraç için gösterilen "Tarafsızlık ilkesi"ne itiraz eden Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok'tan dikkat çeken bir yorum geldi.

"HAYIRCI" BASIN BASKI ATINDA MESAJI
Altınok'a göre asıl amaç referandum öncesi "hayırcı" basın baskı altında kampanyasının startı verildi. "Aydın Doğan ne yapıyor?" başlıklı  köşesinde bu konuyu ele alan yazar, şaşırtıcı iddiasının ayrıntılarını böyle açıklıyor:

REYTİNGLERİ KÖTÜYDÜ
"Kanal D'deki sabah programını ilk yüz program listesinde nerdeyse hiç göremiyorduk. Hatta geçen yıl medya kulislerinde programına son verileceği ciddi ciddi konuşuluyordu. Medyanın içinde olanlar hatırlayacaklardır, Değirmenci'nin yerine gelecek isimler bile zikredilmeye başlanmıştı. Ve bu iki gazeteci en uygun zaman gelince de Aydın Doğan'ın vermek istediği mesaja meze yapıldılar.

YENİ KURBANLAR YOLDA MI?
Peki mesaj ne? Herkes bunu tartışıyor. Ağırlıklı görüş, referandum öncesi "hayırcı" basın baskı altında kampanyasının startının verildiği yönünde.
Doğan'ın hükümetle arasını düzeltmek için bu iki ismi gönderdiği yorumları ise mantıksız. Çünkü grubun en naif sayılabilecek iki gazetecisinden bahsediyoruz. Bu isimlere gelene kadar tarafgirliği rahatsız eden kimler kimler var...
Aydın Bey ya da akıl danıştıkları bakalım referandum öncesi "hayır" propagandalarına hangi gazetecileri kurban edecekler?"