Abone Ol

Asgari ücret için Bakan Şimşek, Erdoğan'a tepkili iddiası

Gazeteci Deniz Zeyrek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in asgari ücret ve emekli ikramiyesi konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepkili olduğunu iddia etti.

Asgari ücret için Bakan Şimşek, Erdoğan'a tepkili iddiası

Gazeteci Deniz Zeyrek, “Yılda bir kere artırılma kararı çıkmasaydı asgari ücreti 15 bin 800 TL yapacaktılar. Fakat yılda bir kere artıracakları için 17 bin TL yapma noktasındalar” ifadelerini kullandı.

Halk Tv'de yer alan habere göre, “Bu devletin işine de geliyor. Devlet oradan vergi alıyor. Asgari ücret bu memur ve emekli maaşı gibi değil yani. Bunu patronlar ödeyecek. Devlet tabi patrondan alacak vergiyi düşürebilir” diyen Deniz Zeyrek, Mehmet Şimşek emekli ikramiyesi nedeniyle tepkili olduğunu iddia ederek, "Devlet vergiden ödün vermiyor. Sayın Mehmet Şimşek IMF komiseri gibi davranıyor. 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin kapsamını genişlettikleri için tepki gösteriyor. Adı konmamış bir IMF programı uygulanıyor. Dolayısıyla ben öyle olağanüstü bir zamlar da beklemiyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ads by WayToGrow
Yerel seçim sonrası 4 yıl seçimin olmadığını söyleyen Zeyrek, "Korkunç bir kemer sıkma politikasına geçilecek. Aksi takdirde bu hedeflere ulaşılması imkansız" diye konuştu.