Abone Ol

Annem nakliyatçı hırsızlardan şüphelendi ama.. Ece Aktan ilk kez konuştu

Medyafaresi.com özel haber- Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaat mühendislerinden Ece Aktan, evinden taşınmak için armut.com’dan nakliye firması buldu. Nakliye firmasından olduklarını söyleyen 4 kişi ise evden yaklaşık 15 bin lirayı alarak kayıplara karıştı...

Annem nakliyatçı hırsızlardan şüphelendi ama.. Ece Aktan ilk kez konuştu

Zeynep Güçlücan / Medyafaresi.com özel haber- 

Gün geçmiyor ki bir dolandırıcılık yöntemi daha çıkmasın. İstanbul'da evinden taşınacak olan Ece Aktan, temizlik ve nakliye firması bulunan bir uygulama olan armut.com'a başvurdu ve hayatının dehşetini yaşadı.

ANNEM BAKIŞLARIYLA BİR ŞEYLER ANLATMAYA ÇALIŞTI

Medyafaresi.com'a konuşan Ece Aktan annesinin hırsızlardan şüphelendiğini ve kendisini uyarmaya çalıştığını söyledi. Aktan: "Annem yüzüme bakıp duruyordu, hırsız olduklarını anlamış, tepki vermeyeyim alıp gitsinler diye gözümün içine bakmış durmuş" dedi..

Genç mühendis yaşadıkları şoku anlatırken, "Başımıza her şey gelebilirdi, adamlar keşif yapma bahanesiyle arka odadan çıkarken durumu anladım, adamlardan biri beni itti, diğerleri de peşinden çıkıp gitti. O kadar profesyonellerdi ki parmak izi bile bulunamadı." diye konuştu.

ECE AKTAN MEDYAFARESİ TV'YE KONUŞTU

İşte parası çalınan mühendis Ece Aktan'ın anlattıkları:

"Evimizden taşınmak için armut.com’da görüştük ve Turan Nakliyat ile iletişim kurduk. Sistemin onayıyla evimize keşif için 4 kişi gönderildi. Evin odalarını gezmeye başladılar. Hangi eşyaların gideceğini sordular.

Adamlardan biri beni, biri annemi oyalarken, diğer ikisi taşınma masrafları ve kira için ayırdığımız 1000 pound ve 5 bin TL’yi annemin odasındaki çekmece ve cüzdanımızdan çaldılar. Hemen Turan B.’yi aradım.

Defalarca özür dileyip, adamlarını benim yanıma getirip yüzlerine tükürteceğini, şikayetçi olmamamı, mağduriyetimi gidereceğini söyledi. Ama sadece oyaladı.

Annem nakliyatçı hırsızlardan şüphelendi ama.. Ece Aktan ilk kez konuştu - Resim: 1

PARMAK İZİ YOK

“Ben de bunun üzerine polisi aradım. Olay yeri inceleme ekipleri eve gelip, parmak izi incelemesi yaptı. Ancak bu adamlar o kadar profesyonelce hareket etmiş ki, hiçbir yere dokunmamışlar. Maalesef tespit yapılamadı.

Polis merkezinden yapılan incelemede de armut.com tarafından doğrulandığı belirtilen Turan B. isimli şahsın telefonunun ne İstanbul’da ne de Türkiye’de kaydının olmadığı söylendi. Aynı akşam iki telefon hattı da kapandı.

Annem nakliyatçı hırsızlardan şüphelendi ama.. Ece Aktan ilk kez konuştu - Resim: 2Ece Aktan'ın Armut.com'dan bulduğu nakliyatçılar evini soydu

SESİMİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDUM

Armut.com Uygulamasına da ulaşamadım. Uygulamaya sadece mail atılabiliyormuş. Ben de olayı sosyal medyaya taşıdım.

24 saat içinde uygulamadan bana mail geldi ve nakliyeyi ücretsiz taşımak istediklerini söylediler. Asla kabul etmeyeceğimi söyledim. Zaten olayın akşamı da firmanın 2 telefon hattı da kapandı."

medyafaresi.com