Abone Ol

Ankara-Kayseri tesettürü ile başarılı olmazsın. Bastır Parayı Paris'ten Giyin !

'Şehirli Müslüman' First Lady'ye tüyolar verdi.

Ankara-Kayseri tesettürü ile başarılı olmazsın. Bastır Parayı Paris'ten...

■ İslami kesimin keskin kalemlerinden Mehmet Şevket Eygi'den First Lady'ye tüyolar : "Hayrünnisa Hanım ! Ortalığa çıkacaksan Ankara-Kayseri tesettürü ile başarılı olmazsın. Bastır Parayı Paris'ten Giyin !"

■ Başörtüsü ve kamusal alan tartışmaları dört bir yanı sardı. Abdullah Gül şimdilik resepsiyonlarda Hayrünnisa Hanım'ı yanına almasa da önümüzdeki günlerde eşinin resmi davetlere katılacağının sinyallerini verdi.

■ Hayrünnisa Gül'ü kabul etmekte hâlâ tereddütler var. Benim tavsiyem pek ortalığa çıkmaması. Asıl mesele ortalığa çıkmasındaysa zaten.. O zaman tek renk sade giysilerle çıksın. Bir de muhakkak Paris'teki bir modaevinden tesettüre girsin. Yoksa Ankara tesettürü, Kayseri tesettürü ile başarılı olamaz. Bastıracak parayı Yves Saint Laurent'den giyinecek. O zaman başına öyle bir şal atacak ki bütün dünya ona hayran kalacak.

■ İslam bir şehir dinidir.

■ 1933 Zonguldak doğumlu Mehmet Şevket Eygi, Galatasaray Lisesi'nin ardından Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi'nde öğrenim gördü. Kendini hep "Defolu GS'li" olarak tanımladı. 1970'te Bugün gazetesini günlük olarak, Yeni İstiklal ve Büyük Gazete'yi haftalık olarak yayınladı. Bu yayınlar kapandıktan sonra Son Havadis ve Son Çağrı başta olmak üzere birçok yayın organında makaleleri yayınlandı. 1991'den beri Milli Gazete'de köşe yazıyor. Eygi, 'Şehirli Müslüman' tipini tasvir ettiği makaleleri ile tanınıyor. Müslümanlar'ın dekorasyon, şehir kültürü ve yaşam tarzı itibarıyla hâlâ tam olarak şehirleşemediklerini söylüyor ve "İslam bir şehir dinidir" diyor.

Haber Kaynağı: Akşam Gazetesi