Abone Ol

Ankara'da mahalle kavgasına TOMA'lı müdahale

Ankara Yenimahalle’de bulunan Demetevler’de Suriyeli sığınmacılar ile Türk vatandaşları arasında kavga çıktı.

Ankara'da mahalle kavgasına TOMA'lı müdahale

Ankara Yenimahalle’de bulunan Demetevler’de Suriyeli sığınmacılar ile Türk vatandaşları arasında kavga çıktı. Kavganın geç saatlere kadar sürdüğü olayda çevik kuvvet ve TOMA’ların, toplanan kişilere müdahale ettiği belirtildi. Olaylarda bir kişinin yaralandığı öğrenildi.

Habertürk, çıkan olayların büyümemesi için bölgeye gelen polislerin iki grubuda da müdahale ettiğini duyururken bir Türk vatandaşının bıçaklandığını öne sürdü. Haberde olayların “kız meselesi” yüzünden çıktığı iddia edilirken “İki tarafın ara ara dağılmasına karşılık bir süre sonra gerilimin yeniden tırmanması üzerine polis olaylara biber gazıyla da müdahale etti” ifadeleri yer aldı.

Odatv ise olayın çıkış noktasının belirlenemediğini yazarken, “Suriyelilere karşı bir linç girişimi” yaşandığını öne sürdü. Haberde bölgeye gelen TOMA’lardan yapılan “Tahriklere kapılmayın” anonsu ve polisin biber gazı kullanımıyla gerginliğin azaldığı belirtildi.

Sözcü de yaşanan olayların “Suriyelilere karşı bir linç girişimi” olduğunu yazdı.

DHA: Bir kişi yaralandı; gergin bekleyiş sürüyor
Doğan Haber Ajansı (DHA) konuyla ilgili haberinde “Mahalle sakinlerinin evlerinden çıkmasıyla büyüyen gerginlik, çevik kuvvet ekiplerinin plastik mermi ile müdahalesi ile yatıştı. Çıkan olaylarda çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırılırken 1 kişinin yaralandığı öğrenildi. Emniyet güçlerin vatandaşlara 'evlerinize dönün' uyarılarıyla olaylar sakinleşirken, mahallede gergin bekleyiş sürüyor ” ifadelerini kullandı.

Aylin Nazlıaka: Sakin olalım
Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıakada Twitter adresinden “Ölü ve yaralı olduğu bilgisi geldi. Olay sokakta eşiyle birlikte yürüyen bir kadına laf atılması sonrasında çıkmış, hızla büyümüş. Sakin olalım” mesajı paylaştı.

Ankara'da mahalle kavgasına TOMA'lı müdahale - Resim: 1