Abone Ol

Büyük vefasızlık! Ali Sami Yen unutuldu!

Galatasaray kulübünün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'in mezarının bakımsız hali görenleri şok ediyor.

Büyük vefasızlık! Ali Sami Yen unutuldu!

Galatasaray dendiğinde akla gelen ilk isim olan Kurucu Başkan Ali Sami Yen’in Feriköy’deki kabri, ilgisizliğiyle görenleri hayrete düşürüyor. Halihazırda 25 milyon taraftarı olduğu düşünülen, Süper Lig’in en fazla şampiyonluk yaşayan takımı olan, Avrupa’da kupa kazanan tek Türk takımı olan Galatasaray’ın var olma sebebi Ali Sami Yen’in kabrinde ne bir çiçek, ne de bir çelengin olmaması şaşkınlık yaratıyor.

GÖSTERMELİK KUTLAMA

Oyuncuların yıllık maaş bütçesi 200 milyon TL’yi bulurken, kulüpte milyar liralık giriş çıkışlar olurken, tüm bu tarihin kurucusu Ali Sami Yen’in kabrinde tek bir çiçek bile bulunmuyor. Her yıl 29 Temmuz’da çelenklerle ölüm yıl dönümü anılırken, bu görüntülerin ‘göstermelik’ olduğu algısı oluşuyor.

Büyük vefasızlık! Ali Sami Yen unutuldu! - Resim: 1

SORUYORUZ

Şimdi soruyoruz, 25 milyon taraftarı olan Galatasaray, Türkiye’nin en büyüğü olduğunu iddia eden Galatasaray, kurucusu Ali Sami Yen’in kabriyle ilgilenmiyor mu? İlgileniyorsa sadece ölüm yıl dönümünde tek seferlik mi? Ali Sami Bey’in kabrindeki bu ilgisizliği gördüklerinde içleri acımıyor mu?

2. yıl dönümü geçtiğimiz ay gerçekleşen Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın kabri:

Büyük vefasızlık! Ali Sami Yen unutuldu! - Resim: 2

Kaynak: Babaspor.com - Emre Kacan

Büyük vefasızlık! Ali Sami Yen unutuldu! - Resim: 3