Abone Ol

Erdoğan'ın trenden indiler dediği yazarlar kim? AKP'ye yakın medyada kimse üzerine alınmadı

Medyafaresi.com son dakika haberleri- Birbirlerini Erdoğan'ı ve davayı satmakla suçlayan bazı yazarlar arasındaki kavga büyüdü. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Trenden indiler" dediği isimlerin kimler olduğu konuşuluyor..

Erdoğan'ın o sözlerini niye kimse üzerine alınmadı?

Medyafaresi.com / Aysen Aydın Buğra

Hükümete yakın medyada uzun süredir devam eden polemiklere son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Erdoğan AK Parti'de "İslamcıların tasfiye edilmek istendiğini" ileri süren yazarlara sert tepki gösterip "Tekkeye mürit aramıyoruz ki, onlar trenden indiler" demişti.

Bu sözler özellikle son dönemde sert çıkışlarıyla hedef haline gelen Cem Küçük'ü memnun etti. Küçük iki gündür başta Akif Beki, Ahmet Taşgetiren, Kemal Öztürk, Sibel Eraslan gibi bazı yazarları topa tutuyor. Küçük Cumhurbaşkanının bu isimleri kastettiğini söylerken o yazarlardan da karşı atak gecikmedi. Akif Beki ve Ahmet Taşgetiren Erdoğan'ın sözleriyle "Reis tetikçiliği" yapan isimlere haddini bildirdiğini iddia etti.

Peki Erdoğan, bu sözleriyle hangi yazarları kastetti? 

Hükümet medyasında kavga çok ağır sözlerle devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu herkes farklı mesajlar çıkardı. Akif Beki, Cem Küçük, Ahmet Taşgetiren, Kemal Öztürk, İsmail Kılıçarslan... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden sonra ortalık iyice kızıştı, hepsi topu birbirine atıyor, Erdoğan'ın sözlerini kimse üstüne almıyor.

Cem Küçük'le başlayalım..

CEM KÜÇÜK

Ahmet Taşgetiren, Kemal Öztürk, İsmail Kılıçarslan, Akif Beki gibi isimlere istifa çağrısı yapan Küçük, “Atanmamış Ahmet Hakanlarsınız”, “Aslında hepiniz birer Levent Gültekin’siniz. Dostunuz Gültekin gibi Erdoğan nefretiyle dolusunuz. Gerçek bu.” gibi mesajlar paylaştı.

KEMAL ÖZTÜRK'TEN TEK CÜMLE

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Kemal Öztürk'ün yanıtı da sosyal medya üzerinden oldu. Öztürk sadece tek bir twit ve tek bir cümle attı. 'Cahilsiniz' deyip şunu yazdı;

Erdoğan'ın trenden indiler dediği yazarlar kim? AKP'ye yakın medyada kimse üzerine alınmadı - Resim: 1

Kemal Öztürk bu mesajdan hemen önce de Cem Küçük hakkında 'FETÖ üyesi olmak ve şantajla işadamlarından para almak iddiasıyla' hakkında açılan davanın linkini paylaştı.

STAR GAZETESİ YAZARI AHMET TAŞGETİREN

"İslamcılar AK Parti'den tasfiye ediliyor" iddiasıyla ilgili bugünkü köşesinde "AK Parti'de yaşananları herkes bir kere daha düşünmeli" deyip ANAP örneğini verdi.

İSMAİL KILIÇARSLAN

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da isim vermeden Cem Küçük'ü eleştirdi.

Kılıçarslan: Numan Kurtulmuş'a, Süleyman Soylu'ya, Metin Külünk'e, Binali Yıldırı'ma falan da fetö diyecekler yakında..

AKİF BEKİ

Eski Başbakanlık Danışmanı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Tekkeye mürit aramıyoruz" ifadesiyle ilgili olarak "Erdoğan, kendini iktidarın sopası zanneden düşünce bekçilerine had bildiriyor.

AKP'ye yakın yazarlar arasında alevlenen kavga durulacak gibi gözükmüyor. Görünen o ki önümüzde ki günlerde yazarlar, köşelerinden birbirlerine top atmaya devam edecek..

MEDYAFARESİ