Abone Ol

AKP'li Bergama Belediyesi'nin işten çıkardığı işçilere Soyer’den destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama İlçesi’nde AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu’nun işten çıkardığı 3 kadın işçinin eylemine destek verdi.

AKP'li Bergama Belediyesi'nin işten çıkardığı işçilere Soyer’den destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergamalı muhtarlarla İZBETON’a ait şantiyenin toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantı öncesi ise Başkan Soyer’i Bergama Belediyesi’nde işten çıkarılan 3 kadın, Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin üzerlerinde “işimi istiyorum” yazılı yeleklerle karşıladı. Belediye önünde haklarını aramak için 10 gündür eylem yapan 3 kadın işçi Başkan Soyer’e yaşadıklarını aktarırken, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun da yanlarına gelerek dinlemesi dikkat çekti.

Başkan Soyer ise 3 kadın işçiye toplantı bitiminde onları dinleyeceğini söyledi.

"BASKI VE MOBBİNG GÖRDÜK"

Soyer’e yaşadıkları durumu özetleyen Alev Çakır; “Seçimlerin ardından belediyede birçok arkadaşımla birlikte mobbing ve baskıya uğradık, işten çıkarıldık. Gerekçe olarak verim düşüklüğünü gösterdiler. Ancak beni olmayan Arşiv Müdürlüğü’ne sürmüşlerdi. Ne yapacağımı bile söylememelerine rağmen işimin hakkını verebilmek için tüm mevzuatı öğrendim.

Gonca ve Deniz arkadaşlarım da aynı haksızlıklara uğradılar. Gonca henüz açılmamış olan Hasta Yakını Konuk Evi’nde görevliydi. Henüz açmadıkları, hatta klima çalışmasına dahi müsaade etmedikleri bir yerde verim düşüklüğünden bahsetmek mümkün mü?” dedi.

"YANINIZDAYIM"

Yaşananları hayretle dinleyen Soyer ise 3 işçi kadının mücadelesinde haklı olduklarını ifade ederek, “Siz hukuki sürecinizi başlatın, ben yanınızdayım, sizi asla bırakmam” dedi. Başkan Soyer görüşmenin ardından 3 kadın işçiyle beraber dışarıda bekleyenlerin alkışları arasında fotoğraf çekildi.