Abone Ol

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Cemaat Yurtlarına Siper Oldu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp yaşamına son vermesi hakkında açıklama yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Cemaat Yurtlarına Siper Oldu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hepimiz #EnesKara kardeşimizin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yüreğimiz yandı. #EnesKara kardeşimizin yakınlarının ve sevenlerinin acısını yürekten paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Enes'i intihara sürükleyen politikalara tepki gösterip laiklik ve kamuculuk vurgusu yapanları hedef alan Çelik, "Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir" dedi.

"Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir" diyen Çelik, şunları söyledi: "Bu büyük imtihandır. Hayatını kaybedenin acısı bizi buna götürmelidir. Ölüm üzerinden bile ayrışma üretenler, ideolojik egolarının kavgasını bir kenara bırakmalıdır..."

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Cemaat Yurtlarına Siper Oldu - Resim: 1