Abone Ol

Akif Beki, Taha Akyol, Abdulkadir Selvi... Hürriyet adamı bozuyor!

Habertürk yazarı Oray Eğin, Akif Beki'nin Hürriyet gazetesinden gönderilmesi üzerine, "Hürriyet adamı bozuyor" başlığını taşıyan bir yazı kaleme aldı.

Akif Beki, Taha Akyol, Abdulkadir Selvi... Hürriyet adamı bozuyor!

Oray Eğin, daha önce Taha Akol'da olduğu gibi Akif Beki'nin de iktidar ile yakın ilişkiler kurulması maksadıyla Aydın Doğan tarafından işe alındığını belirtti.

Buna karşın söz konusu isimlerin beklenenin aksine, iktidara muhalefet yaptıklarını belirten Eğin, bu isimlere son olarak "gizliden gizliye muhalefet yapan" Abdulkadir Selvi'nin de eklendiğini dile getirdi.

Oray Eğin, "Bu gazeteye giden değişiyor." diye yazdı.

İşte Oray Eğin'in bugünkü yazısından "Hürriyet adamı bozuyor" başlıklı bölüm:

Yazılarına son verilen Akif Beki’yle konuştum, “Herkesin başına gelebilecek bir şey benim de başıma geldi” dedi Hürriyet’ten çıkarılmasıyla ilgili. Grubun kendisine hissettirdiği bir sıkıntı yokmuş, uzun zamandır yaşadıkları bir gerilim de. Aniden olmuş.

Nereden nereye geldik...

Hürriyet küçük bir hesapla iktidarla ilişkilerini iyi tutmak için almıştı Akif Beki’yi, hem de Oktay Ekşi’nin yerine yerleştirmişti. Eski köşe sahibinin laneti mi acaba, dönem dönem eleştirel yazılar yazan Beki son zamanlarda sıkı bir muhalif oldu.

Sadece o mu? Benzer bir görevle gazeteye yerleştirilen Taha Akyol da yanlış ata oynadı, sanki doğuştan muhalifmiş gibi yazılar yazıyor şimdi. Mangalda kül bırakmıyor, hükümeti en sert eleştiren o.

Ne zamandır söylüyorum; benim gibi Abdülkadir Selvi’nin yazılarını satır satır okursanız onda da bir “gizli muhaliflik” hissetmeniz mümkün. Kemal Kılıçdaroğlu’yla bu kadar sık konuşan başka bir köşe yazarı yok mesela... Zaten tüm iyi niyetiyle çaktırmadan eleştirileri gizliyor yazılarına...

Kısacası bu gazeteye giden değişiyor.