Abone Ol

Aile içi tecaüz iddiası yargıya taşındı!

Antalya'da iddiaya göre, 35 yaşındaki S.Y. adlı kadın aynı evde oturdukları kayınpederi 64 yaşındaki A.Y.'nin tecavüzüne uğradı. Eşi inanmayınca mağdurun annesi olayı yargıya taşıdı. Komşuların tanık olarak dinlendiği mahkemede, adli tıp raporu da tecavüzü gösteren psikolojik bulguları ortaya...

Aile içi tecaüz iddiası yargıya taşındı!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki bir köyde eşinin ailesi ile aynı evde altlı üstlü oturan 35 yaşındaki S.Y., iddiaya göre, 64 yaşındaki kayınpederi A.Y.'nin tecavüzüne uğradı. S.Y.'nin annesinin öğrenmesiyle yargıya taşanın olay, 2012 yılının Şubat ayında yaşandı. Tecavüz mağduru gelin, kimse olmadığı sırada eve gelen A.Y.'nin, kendisinden çay yapmasını istediğini ve o sırada kendisine saldırarak tecavüz ettiğini anlattı.

Kayınpederinin cinsel saldırısından kurtulmaya çalıştığını hatta bu sırada evin salonundaki bazı eşyaların kırıldığını ifade eden tecavüz mağduru S.Y., bunu başaramadığını dile getirdi. S.Y., tecavüze ilişkin biyolojik kanıt oluşturabilecek kalıntıların da tecavüz zanlısı A.Y. tarafından kendisine zorla temizlettirildiğini anlattı.

[Surda tecavüzlü, işkenceli vahşet] video haber

Surda tecavüzlü, işkenceli vahşet

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tecavüz zanlısı A.Y., tutuksuz olarak yargılanıyor. Davanın dün görülen duruşmasına cinsel saldırıya uğradığını ifade eden S.Y. ile tecavüz zanlısı A.Y. katıldı. Duruşmada Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan istenen rapor mahkemeye ulaştı. Raporda, 6 aylık kontrolün ardından, S.Y'nin tecavüz nedeniyle ruh sağlığını kaybettiği sonucuna varıldığı belirtildi. Raporda, "S.Y.'de iddia edilen tecavüz olayını tekrar yaşanmaya, uykuya dalmada güçlük, depresiflik ve sosyal çekinme saptandığı belirtilerek, kişide ruh sağlığının bozulduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

[Yengesine tecavüzden tutuklandı, ''rızası vardı'' dedi]

Yengesine tecavüzden tutuklandı, ''rızası vardı'' dedi

Kocası tecavüze inanmamış

Mahkemede, aileyle aynı sokakta oturan Ali ve Emine D. tanık olarak dinlendi. Ali D., gelinine tecavüzle suçlanan A.Y.'nin eşiyle birlikte oturduğunu, üst katta ise oğlu D.Y. ve gelini S.Y'nin kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Komşu olduğumuz için birbirimize gelip gidiyorduk. Babamın vefatı nedeniyle mevlit okutmaya karar verdik. A.Y. ile aynı zaman da ablamın kızı olan S.Y'yi de davet ettik. S.Y.'nin annesi, yani ablam başka bir köyden diğer 2 kızıyla birlikte geldi. Fakat evimizin dibinde oturan S.Y. gelmedi. Annesi gelmediğini görünce evine gitti. S.Y., kayınpederinin kendisine tecavüz ettiğini söylemiş. Sonra kızı bize getirdiler, bana da olayı anlattı. Eşinin ve kayınvalidesinin haberi olup olmadığını sordum. S.Y olayı anlattığını, fakat kendisine inanmadıklarını söyledi. Bunun üzerine ben de S.'nin eşi D. ve kayınvalidesi R. ile görüştüm. Buna inanmadıklarını bana da söylediler."

[11 yaşındaki tecavüz kurbanı doğum yaptı]

11 yaşındaki tecavüz kurbanı doğum yaptı

"Bir yere gidersen seni keseriz"

Diğer tanık Emine D. ise mevlide çağırmak için evlerine gittiğinde S.Y.'yi evin önünde çay yaparken, kayınvalidesi R.Y.'yi ekmek pişirirken, kayınpederi A.Y.'yi ise iç çamaşırlarıyla oturup çay içerken gördüğünü söyledi. Mevlide aileden kimsenin gelmediğini anlatan Emine D. "Annesi S.Y'yi bize getirdiğinde ağlıyor, titriyordu. Ne olduğunu sorduğumda kayınpederinin perdeleri kapatıp kendisine arkadan sarılıp sarkıntılık ettiğini, bu olayı anlattığında kendisini dışarıya bırakmadıklarını ve 'Bir yere gidersen seni keseriz' diye tehdit ettiklerini söyledi" dedi.

Duruşmada sanık avukatı Nuray Sargın, raporu incelemek üzere mahkemeden ek süre talep etti. Mahkeme raporla ilgili sanık avukatın süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.