Abone Ol

Ahmet Kural ile selamı sabahı kestik

Ömür Gedik, Ahmet Kural'ın eski nişanlısı ve Kenan Erçetingöz'ün kızı Burcu Kıratlı ile Hürriyet gazetesi için bir röportaj yaptı. Hayata bakış açısından çocukluğuna, eski nişanlısı Ahmet Kural'dan aile ilişkilerine kadar pek çok konunun konuşulduğu röportajın en...

Ahmet Kural ile selamı sabahı kestik

Burcu Kıratlı, magazin basınının duayenlerinden Kenan Erçetingöz’ün kızı. Son dönemin en popüler isimlerinden Ahmet Kural’ın eski nişanlısı. “Peri Masalı” filminde beline kadar uzanan saçlarını kazıtarak gündeme oturan bir oyuncu. Ama tüm bunlar bir yana ben Burcu’ya bakınca çok güzel bir genç kadın görüyorum. Kalbinin güzelliği yüzüne yansıyan bir kadın... Röportajı okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız.

* Biraz kendini anlatsana bize.

- 1989 Temmuz’unda, İstanbul’da doğdum. Koç burcuyum.

* Kaç kardeşsiniz?

- Benim öz kardeşim yok. Levent var. Kenan Abi’nin ilk evliliğinden olan oğlu. Bir de öz babamın diğer eşinden iki çocuğu var. * Kenan Erçetingöz üvey baban ama aranızda kuvvetli bir bağ var. Kaç yaşından beri tanıyorsun onu?

- Annem ve babam ben çok küçükken ayrılmış. Onları hiç bir arada görmedim. 6 yaşında tanıştım Kenan Abi ile ve 19 yaşıma gelene kadar aynı evde yaşadık.

* Öz babanla nasıldı ilişkiler?

- Baba tarafımla bağlarım hiçbir zaman kopmadı. Hâlâ görüşüyoruz. Ama babamla hep kopuk bir ilişkimiz oldu. Çok fazla görüşmedik. Onun işleri çok yoğundu. * Mesleği ne?

- Dört büyüklerin lisanslı ayakkabılarını yapıyordu. O yüzden hep yurtdışına gidip geliyordu. Benim şansım Kenan Erçetingöz oldu. Baba yokluğu hissettirmedi bana.

* Baba diyor muydun?

- Evet. Biz baba kız arasında yaşanabilecek her şeyi yaşadık. Azarlardı, kızardı, ceza verirdi. Gece telefon çaldığında, telefon bir hafta yasaklanırdı. Akşamları 7’ye kadar iznim vardı.

* Kaç yaşına kadar sürdü bu?

- 18’e kadar. Tabii evde her cumartesi bir ağlama seansı “Ben de çıkmak istiyorum” diye.. * Hafta sonu dahil?

- Tabii tabii. Çok sıkıydı. Hâlâ öyle... Hâlâ ben evdeyken mesaj atar “Ne yapıyorsun?”, “Neredesin?” diye. “Evdeyim babacığım” derim, “Fotoğraf yolla” der.

* Şaka yapıyorsun!

- Hayır... Sesim birazcık kötü olsun, “Ne oldu, anlat bakalım. Hadi seninle bir alışverişe çıkalım” der. Amerika’ya gidilirdi tatile, bana daha çok şey alınırdı hep. Kız çocuğuyum diye. Evde büyük oda bana verilirdi, küçük oda Levent’e.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN