Abone Ol

Afganistan Bayrağının Göndere Çekilmesi Hakkında Emniyet'ten Açıklama

Antalya’nın Alanya ilçesinde bir plajda, 2 Afgan gencin Afganistan bayrağını göndere çektiği görüntüler ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, açıklamada bulundu.

Afganistan Bayrağının Göndere Çekilmesi Hakkında Emniyet'ten Açıklama

Alanya’da bir plajda iki Afgan gencin Afganistan bayrağını bayrak direğine çektiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşması, tepki çekti. Afgan gençlerin 3 ay önce görüntüleri çektiği, ülkelerine döndükten sonra videoyu paylaştığı belirlendi.

Bu videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından harekete geçen Alanya Ülkü Ocakları üyeleri, bugün bayrağın asılı olduğu plaja gitti. Göndere çekilen Afganistan bayrağını indiren Ülkü Ocakları üyeleri, ardından Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını göndere çekti.

Afganistan Bayrağının Göndere Çekilmesi Hakkında Emniyet'ten Açıklama - Resim: 1Afganistan Bayrağını Göndere Çektiler İşte O Skandal Görüntüler

EMNİYETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medyada dezenformasyona yol açan görüntülere karşı uyarıda bulunarak, "Dezenformasyona alet olmayın" ifadelerini kullandı.

SİBERAY'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal medyada gündeme gelen bayrak dikme görüntülerine yer verildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Sosyal medyada dolaşıma sokulan algı ve dezenformasyon maksatlı içeriklere itibar etmeyin. Aslından saptırılmış görseller içeren ve provokasyon amaçlı olduğu değerlendirilen paylaşımlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Dezenformasyona alet olmayın."

Afganistan Bayrağının Göndere Çekilmesi Hakkında Emniyet'ten Açıklama - Resim: 2