Abone Ol

Adnan Hoca İsrail Başbakanı Netanyahu'ya hangi mesajı gönderdi?

Adnan Hoca'nın prensi Oktar Babuna 4 günlük bir İsrail gezisine çıktı. İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşen Babuna, Adnan Oktar'ın selamlarını iletti. Peki ziyaretin sebebi neydi? Ne görüştüler?

Adnan Hoca, Netanyahu'ya hangi mesajı gönderdi?

Oktar Babuna İsrail seyahatinin son gününde Odatv yazarı Rafael Sadi'nin Yafo'daki ofisine uğradı ve bu 4 günlük gezi esnasında İsrail'de neler yaptıklarını anlattı.

İŞTE RAFAEL SADİ'NİN OKTAR BABUNA İLE YAPTIĞI SÖYLEŞİ VE İZLENİMLERİ

Dr. Babuna, 2009 yılından beri İsrail'e özel bir ilgi duyuyor. Yanlış bilmiyorsam Adnan Oktar tarikatını İsrail'den ilk ziyaret eden kişi rahmetli, Rav Frouman idi ve bu ilişkide aracılık ettiğim için de mutluluk duyuyorum.

Rahmetli Frouman İslam devletleri ile Yahudi devleti İsrail arasında siyasi olarak bir barış tesis edilemeyeceğini, bu nedenle de "iki tek Tanrılı din" arasında kurulabilecek yegane dostluğun "din bağlamında" gerçekleştirilebileceğini, yüce Tanrının kitap sahibi kavimleri arasında Allah ve din konusunda müşterek noktaların ortaya konarak en azından bir dini barış sağlanabileceğine inanmaktaydı. Bu nedenle de Yahudi toplumunun o güne kadar Yahudi karşıtı olarak bildiği Harun Yahya ile buluşmasının doğru olmayacağını düşünülmüştü ve ben de bu buluşmaya yardımcı olduğum için oldukça yoğun eleştirilere de maruz kalmıştım.

Adnan Hoca İsrail Başbakanı Netanyahu'ya hangi mesajı gönderdi? - Resim: 1

İKİ ÜLKE ARASINDA BUZLAR ÇÖZÜLMEYE BAŞLAYINCA DOSTLUK MESAJLARI İLETMENİN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK

Rafael Sadi (R.S): Sayın Oktar Babuna. İsrail'e neden geldiniz, kimler ile görüştünüz ve izlenimleriniz nelerdir?

Oktar Babuna (O.B): Bildiğiniz gibi Rav Menahem Frouman ile başlayan İsrail ilişkilerimiz Rav. Yehuda Gliclk, Eyüp Kara ve daha nice İsrail parlamentosu üyeleri ile devam etti.

Bu kez de iki ülke arasındaki siyasi buzların çözülmeye başlamasının arifesinde İsrail Parlamentosunu ziyaret etmenin, iyi niyet ve dostluk mesajlarımızı iletmenin doğru olduğunu düşündük. Yanılmadığımızı da gördük.

Adnan Hoca İsrail Başbakanı Netanyahu'ya hangi mesajı gönderdi? - Resim: 2

NETANYAHU'YA TÜRK HALKININ DOSTLUK MESAJINI İLETTİK

RS: Sinem Hanımın bana ilettiği fotoğraflardan anladığım kadarıyla Başbakan Binyamin Netanyahu ile de görüştünüz. Kim ayarladı bu görüşmeyi veya tesadüfi bir parlamento koridoru karşılaşması mıydı?

O.B: Hayır sağ olsun Rav. Yehuda Glick ayarladı ve bizi çok iyi karşıladı. Kendisine Harun Bey'in selamlarını ilettik, o da aynı şekilde karşılık verdi. Hatta Harun Bey'in kitaplarını takdim ettik, çok memnun oldu. Bu arada kendisine Türk halkının dostluk mesajını ilettik ve bundan çok mutlu olduğunu belirtti. Aynı dostluk mesajını da kendisi yineledi.

RS: Sayın Oktar ve Cihat Bey, devletler arasında dostluk değil menfaatler vardır genellikle.

Cihat Gündoğdu (C.G):  Rafael Bey bu konuda size katılmıyorum. Toplumlar arasında gerçek bir dostluk mevcuttur.


(Haham Yehuda Glick, 30 Haziran 2015'te de Adnan Oktar ile bir araya gelmişti.)

R.S: Haklısınız, toplumlar arasında evet, ama devletler ayrı kurumlardır. Siz benim, ben de sizin dostunuzum. Devletlerin dostluk dışı söylemlerini nereye koyacağız ve nasıl değerlendireceğiz?

C.G: İşte bu kapsamda bizim gibi sizin gibi yazan ve düşünenlerin görevi başlıyor ve toplum temsilcileri olarak devlet yöneticileri dostluk çerçevesinde davranmaya zorlamamız gerekmektedir.

R.S: Bu şekilde görebiliyorsanız ne mutlu ki Rahmetli Rav Frouman sizlerle buluşabilmiştir. Bu gezi esnasında kimler ile görüştünüz?

O.B: Başta Başbakan Binyamin Natanyahu, Genelkurmay Başkanı Moşe Bugi Yaalon, Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Yeruşalayim (Kudüs) İşleri Bakanı Zeev Elkin, Bakan Yardımcısı Eyüp Kara... Ve tabii ki Rav Yehuda Glick... Şimdi de sizi ziyaret etmekteyiz. Sizi görmeden gidemezdik.

R.S: Ben de beni ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder çabalarınızı olumlu meyveler vermesini temenni ederim. İyi geldiniz elinize ayağınıza sağlık.

O.B: Biz de sizi Türkiye'ye bekler, programımıza katılmanızı temenni ederiz.

R.S. İnşallah, neden olmasın.

Rafael Sadi

Odatv.com