Abone Ol

ABD Büyükelçiliği Twitter'da kimleri takip ediyor?

ABD Elçiliğinin, Devlet Bahçeli hakkında FETÖ'cü firari Ergun Babahan'ın paylaştığı olumsuz bir tweeti "beğenmesi" tartışma yarattı. Peki ABD'nin resmi bir kurumu Ergun Babahan'ı sosyal medyada neden takibe aldı ve başka hangi gazetecileri takip ediyor?

ABD Büyükelçiliği Twitter'da kimleri takip ediyor?

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin Twitter hesabında, firari FETÖ'cü Ergun Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında paylaştığı tweet'in beğenilmesi büyük bir krize neden oldu.

Babahan, söz konusu paylaşımında ''Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" ifadelerini kullanmıştı.

Pazar günü Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Ergun Babahan'ın attığı tweet'in içeriğinin "yanlışlıkla" beğenildiğinin altı çizildi ve "Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz" denildi.

Ancak elçiliğin bu yanıtı ne Türkiye kamuoyunu ne de MHP yönetimini tatmin etti.

Kısa süre sonra ABD Büyükelçiliği, Devlet Bahçeli ile ilgili yorumun beğenilmesine ilişkin yeni bir özür mesajı yayımladı.

Twitter paylaşımında "Twitter hesabımızda meydana gelen hata için özür dileriz. Kendimizi Ergun Babahan'la ya da tweetinin içeriğini ilişkilendirmiyor ya da onaylamıyoruz. Bu hata için pişmanlığımızı yineliyoruz." denildi.

ABD'nin sehven mi paylaşımı beğendiği, yoksa bunun kasıtlı bir "mesaj verme" hamlesi mi olduğu tartışılırken, uluslararası krize neden olan sosyal medya paylaşımını kimin yaptığı da merak konusu oldu.

Diğer yandan ABD'nin söz konusu hesabı incelendiğinde, oldukça amatör bir şekilde yönetildiği de dikkat çekti.

Twitter'da ülkelerin resmi hesapları genelde kamu görevi bulunmayan şahısları takip etmezken ABD hesabının çok sayıda, çoğu da iktidara muhalif gazetecileri takip ettiği görüldü.

İşte ABD elçiliğinin takibine aldığı o isimler;

Ergun Babahan, Emre Uslu, Can Dündar, Kadri Gürsel, Şirin Payzın, Özgür Mumcu, Zeynep Gürcanlı; Yıldıray Oğur, Eyüp Can, Serdar Akinan, Ahmet Hakan, Serdar Turgut, Oray Eğin, Canan Barlas, Nagehan Alçı, Banu Güven, Umur Talu, Hasan Cemal, Nihal Bengisu Karaca, Murat Yetkin, Mete Çubukcu, Ahu Özyurt, Mehmet Baransu, Ceyda Karan, Metin Uca, Murat Bardakcı, Elif Dağdeviren, Ezgi Basaran, Kanat Atkaya, Fatih Altaylı, Metehan Demir, Mustafa Akyol, Amberin Zaman, Ece Temelkuran, Utku Çakırözer, Tülin Daloğlu