Abone Ol

6 Şubat'ın Birinci yılı: Kayıplarla ilgili neler biliniyor, aileler yakınlarını nasıl arıyor?

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremler meydana geldiğinde Hasret Kılıç, Antakya’da ikiz bebeklere hamileydi. Gaziantep’te oturduğu binada annesini, 3 kardeşini, anneanne ile babaannesini kaybeden İrem Karaca, 3 gün sonra 14’üncü yaşına girecekti. Ancak depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, ikisinin de akıbeti bilinmiyor. Enkazlardan cenazeleri çıkmadı. Aileleri sağ bulunmaları ya da en azından bir mezarları olması umuduyla hâlâ onları arıyor.

6 Şubat'ın Birinci yılı: Kayıplarla ilgili neler biliniyor, aileler yakınlarını nasıl arıyor?

Kayıp yakınları sevdiklerinin hastanelerde, çocuk ya da yaşlı bakım evlerinde, kimliği belirlenemeyen kişilerin gömüldüğü mezarlarda ya da enkazlarda olabileceğini düşünüyor.
İçişleri Bakanlığı, bu haber yayımlanana kadar BBC Türkçe’nin depremler sonrası kaç kişinin halen kayıp olduğuna dair sorusuna yanıt vermedi.
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremden yaklaşık 3 ay sonra, 86’sı çocuk 297 kişi için kayıp müracaatı yapıldığını açıklamıştı.

BBC Türkçe’ye bilgi veren AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Resmi olarak Türkiye’de kayıp başvurusu yapan 135 kişi var. 83’ü Hatay’da” dedi.