Abone Ol

31 Mart seçimlerinde 22 Bin ölü seçmen nasıl canlandı?

Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Günal Ölçer ölü seçmenlere oy kullandırıldığı söylenen Hatay ve 11 deprem bölgesiyle ilgili çarpıcı araştırmaları açıkladı

31 Mart seçimlerinde 22 Bin ölü seçmen nasıl canlandı?

Türkiye’de yerel seçim geride kaldı ancak YSK’nın aldığı kararlar tartışılmaya devam ediyor.  CHP’nin Hatay’da ‘ölülere oy kullandırıldı’ iddiasıyla yaptığı itiraz YSK tarafından reddedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi “Talebimiz Hatay’da bütün oyların sayılması. Mümkün değilse geçersiz oylar sayılsın. 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bunların nasıl oy kullandığını tespitini istiyoruz. Yine 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıtalardan oluştuğunu tespit ettik. Kanun dışı bu. Yani Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini istiyoruz.” demişti.

TELE1’de Gazeteci Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk olan Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Günal Ölçer Hatay’daki seçmenlere ait ilginç verileri ilk defa TELE1’de anlattı.

“BU ÇALIŞMAYI NEDEN YAPTIK”

Aldıkları verileri yasal olarak siyasi partilerin YSK’dan aldığı resmi veriler olduğunun altını çizen Ölçer ellerinde 25 Kasım 2022 tarihli seçmen listelerinin olduğunu ve 14 Mayıs seçimleri için yayınlanan yeni seçmen listeleriyle eski tarihli listeleri karşılaştırdıklarını söyledi. Neden bu çalışmayı yaptıklarını anlatan Ölçer Murat Kurum’un 130 bin tane ölü seçmen olduğunu söylemesi ve sonra lafının yanlış anlaşıldığını söyleyerek geri almasının neden olduğunu aktardı. Ölçer çalışmayı 11 deprem bölgesi ili için yaptıklarını da belirtti.

“22 BİN 46 SEÇMEN CANLANMIŞ”

Ölçer ” Bu iki listeyi birbiriyle karşılaştırdık ve gördük ki 90 bin 200 seçmen eksilmiş, halbuki iktidarın açıkladığı ölü sayısı sadece 53 bindi. Biz 90 bin 200 seçmenin ölü olduğunu hesapladık. bu 90 bin 200 tane seçmeni tespit ettikten sonra, Bizim kafamıza bir soru işareti düştü. Acaba bu seçmenlerden bir kısmı 31 Mart seçimlerinde canlandırılır mı diye bir de onu kontrol edelim dedik. Bu 90 bin 200 kişiyi 61 milyonluk 31 Mart listesinde tek tek aradık ve şu sonuca ulaştık. 22 bin 46 seçmen tekrar zuhur etmişler. Zuhur etmek kelimesi canlanmak anlamına geliyor, tekrardan hayata gelmek anlamına geliyor. 22 bin 46 seçmenin zuhur ettiğini görüyoruz.

“HATAY’DA 2 BİN 40 ÖLÜ SEÇMEN”

Sözlerine devam eden Ölçer ” Bunların 3 bin 853 tanesi Gaziantep’te olmak üzere Şanlıurfa’da 3 bin 494 ve 2 bin 40 tanesi Hatay’da bu seçmenlerin de kimlik bilgileri elinizde ve şifreli olarak bulunuyor. Bu seçmenlerde enteresan olan şey şudur. Kadın erkek oranına baktığımızda 90 bin 200 kişilik seçmen grubunun yüzde 92’sinin erkek olduğunu görüyoruz.

Hatay’da zuhur eden seçmelere baktığımızda yüzde 89,6’nın yani 2 bin 40 seçmenin 1827 tanesinin erkek olduğunu görüyoruz. Bu istatistik bilimine aykırı bir durum. YSK ola ki bu seçmenler yazıldı gibi bir argümanla gelecek olsa bu yüzde 90 olan erkek oranının açıklanması lazım. Yüzde 50 yüzde 50 artı eksi 2-3 puan içinde değişmesi gerekir erkek kadın oranlarının bizim burada gördüğümüz durumda kadın erkek oranının yüzde 90’a yüzde 10 olduğunu görüyoruz. İlgililer muhalefet bizimle temasa geçerlerse koşulları sağlamak şartıyla biz bu listeleri kendilerine vermeye hazırız.