Abone Ol

200 Kişiye Stadyumda Hafızlık Töreni

Şırnak İl Müftülüğü tarafından, hafızlık eğitimlerini tamamlayan yatılı Kuran kursu öğrencileri için icazet merasimi düzenlendi.

200 Kişiye Stadyumda Hafızlık Töreni

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitimi dinselleştirme çalışmaları devam ediyor. Şırnak İl Müftülüğü tarafından, hafızlık eğitimlerini tamamlayan yatılı Kuran kursu öğrencileri için Cizre’de icazet merasimi düzenlendi.

Cizre İlçe Stadyumu’nda düzenlenen törene 200 hafız ve devletin resmi temsilcileri katıldı. İcazet diplomaları Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Mantı, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Tunç, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca tarafından verildi. CHP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Serdar Soysal konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuştu.

Törendeki izlenimlerini aktaran CHP’li Soysal, törenin resmi makamların ortaklığında yapıldığını belirterek “Törenden önce kaymakam, törenin yapılacağı yerdeki çalışmaları gözden geçirdi. Alanda yapılan törenin düzenli olması için uyarılarda bulundu” dedi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Töreni eleştiren Soysal, “Karşımızdaki partinin görüşü belli, kaymakamlık ve valilik onları elinde. Ancak unutmamak gerekir ki biz laik bir devletiz. İnsanlar dini yaşamakta özgürdür, eğitimlerini tabii ki alabilirler ama bunun çeşitli boyutları vardır” ifadelerini kullandı. Hafızlık kurslarının Cizre’de sıkça görüldüğünü ve daha önce de buna benzer bir olay yaşandığını dile getiren Soysal, “Bundan beş ay önce bir spor kulübünün başkanı bana ulaştı. Gece saat 22.00-23.00’te bir okulda sporcuların çalışması için yer ayırtmışlar. Kendilerine yaklaşık saat 23.00-00.00 gibi ‘Sporcuları buradan nakledin, yer açın’ denmiş. Yine bu tarzda yatılı Kuran kursu öğrencileri için yeri boşalttırmışlar” diye konuştu.