Abone Ol

14 Mayıs'ta Seçimin Kaderini Belirleyecek Oluşum, Oy Birliği Kuruldu

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı milletvekili seçimi için sandık başına gidecek. Meclis için 600 vekil seçilecekken 14 Mayıs seçimlerinde 4 isim Cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

14 Mayıs'ta Seçimin Kaderini Belirleyecek Oluşum, Oy Birliği Kuruldu

Türkiye kritik seçime giderken, her bir oyun önemi daha da artarken seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması için Oy Birliği Platformu kuruldu.

Türkiye adım adım 14 Mayıs seçimlerine gidiyor. Seçimlerde sandık güvenliğinin önemine tüm siyasi partiler dikkat çekiyor. Seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması amacıyla Oy Birliği Platformu kuruldu.

Hazırlanan tanıtım videosunda; 2015 yılı Genel Seçimleri, 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 2019 yılı Yerel Seçimleri'ndeki geçersiz oyların sayısı verildi, "İradenizin tam ve eksiksiz yansıması için Oy Birliği" denildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1 şartı arandığı için her bir oyun bile önemi var. 50+1 şartı nedeniyle adaylar ittifak ve destek turlarına çıkmış safları sıkılaştırmak için adımlar atmıştı.

Oy Birliği'nin tanıtım videosunda, 2015 yılı Genel Seçimleri'nde bir milyon 344 bin 224, 2018 yılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde bir milyon 109 bin 260, 2019 yılı Yerel Seçimleri'nde bir milyon 883 bin 106 oyun geçersiz sayıldığına dikkat çekilerek, "İradenizin tam ve eksiksiz yansıması için Oy Birliği" denildi.

"Tarafsızlık ve şeffaflığı temel ilkeler olarak benimseyen, güçlü demokrasi için, rengi ne olursa olsun her Oy’un eşit derecede önemli olduğuna inanan ve her görüşten vatandaşın bir araya gelerek oluşturduğu bir sivil toplum platformuyuz." diyerek misyonlarını açıklayan Oy Birliği, Demokrasimize ve milletimizin ferasetine inancı tam olan bir platformuz. Bu ferasetin ortaya koyacağı milli iradenin güvenliğini sağlamak ve demokratik değerlerin korunabilmesi için her birimizin bilinçlenmesinin önemini ve bunu ülkemizde yaygınlaştırmayı görev edindik. Her bir oyun birliğimize olan katkısının farkında olarak bir oyun ne kadar önemli olduğunu ve bir iradeyi koruyabilmenin ne demek olduğunu bilerek bu yola çıktık. Bizler demokrasi tarihimizin kilometre taşı olacak her bir seçimin ne kadar önemli olduğunu biliyor ve bu sorumluluğun ne demek olduğunu hissediyoruz. Her bir oyun korunabilmesi için ne kadar çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz."

Oy Birliği amacını şu şekilde duyurdu:

Halk iradesinin sandığa eksiksiz yansıması

Seçimlere katılımcı sayısının artırılması

Geçersiz oyların en aza indirilmesi

Sandığa yansıyan halk iradesinin korunması ve doğru şekilde kayıt altına alınması

Ülke genelinde katılımcı demokrasi anlayışının yaygınlaşması öncelikli ve temel amaçlarımızdır

Faaliyetlerini Oy Birliği, "Öncelikli amaçlarımız doğrultusunda gönüllülerimize yönelik seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrası süreçleri kapsayan eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. Seçmenin bilinçlendirilmesine yönelik hazırladığımız eğitici içerikleri her platformdan seçmene ulaştırıyoruz. Seçmeni hem oy vermeye hem de oyunu doğru kullanmaya teşvik eden iletişim kampanyaları hazırlıyoruz."

Oy Birliği 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimi için hedeflerini, "31 bin 124 gönüllümüzle İstanbul’da görev almayı, bir sonraki seçimlerde eğitim faaliyetlerimizi ülke genelinde yüz yüze gerçekleştirmeyi, katılımcı bir anlayışla büyüme ivmemize hız kazandırmayı, eğitim faaliyetleriyle birlikte, akademik çalışmalarla da ülkemizin seçim süreçlerine ve demokratik gelişimine katkı sunmak."

www.oybir.org üzerinden demokrasi için gönüllü olma çağrısı yapıldı.

Kaynak: Medyatava Özel