Abone Ol

Saba Tümer evinin kapılarını ilk kez açtı! İşte Tümer'in evi! FOTO/HABER

Habertürk televizyonunun başarılı programcısı ve Gazete Habertürk'ün haftasonu eklerinin röportajcısı Saba Tümer evinin kapılarını Marie Clair'e Maison'a açtı.

Saba Tümer evinin kapılarını ilk kez açtı! İşte Tümer'in evi!...

ÖNCELİĞİNİN rahatlık olduğunu belirten Tümer, "Hareket alanım kısıtlanmamalı. Evimi rahat rahat, sindire sindire yaptım" dedi.

Sade ve rahat döşenmiş evinde zaman geçirememekten şikayetçi olan Saba Tümer dekorasyon yaparken birbirinden farklı aksesuarlar seçmiş. En çok evinin salonunu kullanan Tümer, "Birinci önceliğim rahatlıktır. Hareket alanım kısıtlanmamalı. Evimi bu mantık çerçevesinde döşedim" diyor.

-Evinizde çok zaman geçirir misiniz?

Bu çalışma temposunda oldukça zor, ama işim dolayısıyla gündüz evdeyim gece ise işim oldukça geç bitiyor. Bir de pazar günlerini evimde geçirmeyi seviyorum. Televizyondfa ne var ne yok pazar günleri takip edebiliyorum, DVD seyrediyor, bilgisayarın başında zaman geçiriyorum. Öyle yoğunumki bazen ev benim için sadece uyku anlamına geliyor.

-Evinizde zaman geçirmeyi en çok sevdiğiniz yer neresi?

'L'şeklinde koltuğuma ayaklarımı uzatıp oturuyorum. Evimde en çok salonda, televizyonun karşısında oturuyorum.

Vazgeçemediğiniz, ailenizden kalma eşyalarınız varmı?

Buda heykelim var. Buda'yı çok seviyorum. Orta boy Buda heykelim annemindi, büyük olanı ise program konuğum olan, şifa dağıtan Eric Pearl'ün. Hediye olarak Amerika'dan yollamıştı.

-Peki beğendiğiniz dekorasyon objeleriniz var mı?

Mumlara çok düşkünüm. Gittiğim yerlerden değişikmumlar almayı seviyorum. Mumlarımın büyük çoğunluğunu İzmir'deki bir arkadaşımın dükkanından getirttim. Onun dışında öyle yurt dışından falan eşya toplayıp gelmem. Ama favorilerimden biri olan Afrodit şeklindeki mumu Tayland'dan aldım. Evimde bana hediye edilen çok sevdiğim aksesuarlarım var. Sevan Bıçakcı'nın yılbaşı hediyesi olan kavuğumu da çok seviyorum. Duvarımdaki altın yaldızlı tabloyu İzmir'de yakın bir arkadaşımın evinde gördüm. Sağolsun hediye etti. Astrolojiye çok meraklıyımdır onu anımsatan bu tabloyu arkadaşım Uzakdoğu'dan almış, ben de evimde başköşeye astım.

-Bu evi oluştururken öncelikle nelere önem verdiniz?

Önceliğim rahatlık. Salona çok büyük, rahat bir 'L' koltuk koydum. Evimi çok fazla şeyle doldurmak istemedim. Hareket alanım kısıtlanmamalı. Evimi yavaş yavaş, sindire sindire yaptım. İlk önce en gerekli şeyleri aldım.Mesela salona sadece bir koltuk aldım, sonra zaman içinde beğenip aldığımşeylerle dekorasyon tamamlandı. Bu şekilde yapılan evlerden sıkılmıyorsunuz çünkü her eşyanızı seviyorsunuz, "Benim" dediğiniz eşyalarla evinizi oluşturmuş oluyorsunuz.

-Evinizin dekorasyonu için alışveriş yapmaktan en çok hoşlandığınız yerler nereler?

En çok Cumba'yı seviyorum. Evimdeki eşyalarımın büyük çoğunluğunu da zaten Cumba'dan aldığım objeler oluşturuyor.

-Dekorasyonda renklerin etkisine inanır mısınız?

Kesinlikle inanıyorum, evimde mutlaka renklerin enerjisine göre bir düzenleme yapmak istiyorumama henüz böyle bir çalışma içine girebileceğim zamanı bulamadım. Programımda da sık sık Feng Shui ve metafizik
konularında uzman konuklarım oluyor. Onların tavsiyelerini küçük objeler yardımıyla uyguluyorum.

-Şimdiye kadar gittiğiniz evlerden en çok hangisinin dekorasyonunu beğendiniz?

Çok fazla beğendiğim ev var ama siz sorunca ilk aklıma gelen isim Cenk Eren oldu. Çok zevklidir, nereye taşınırsa taşınsın, her yaptığı ev çok güzel oluyor.

Saba Tümer evinin kapılarını ilk kez açtı! İşte Tümer'in evi! FOTO/HABER - Resim: 3