Abone Ol

Kulis: Erdoğan, Mehmet Şimşek’in yerine getireceği iyi bir isim arıyor

Yeniçağ gazetesinin Ankara kulislerine yakınlığıyla bilinen yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yerine ‘birini baktığını’ yazdı.

Erdoğan, Mehmet Şimşek’in yerine iyi bir isim arıyor

Erdoğan, 30 Mart’ta yaptığı açıklamada bazı partililerin ekonominin sıkıntıda olduğu yönünde açıklamalar yaptığına dikkat çekerek, “Bu tür yanlışları yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu? Bize ne oluyor?” diye konuşmuştu. Erdoğan’ın sözlerinin hedefindeki ismin ekonomiden sorumlu Şimşek olduğu öne sürülüyordu.

Şimşek’in istifasını başbakana ilettiği yönündeki iddialar basına yansımış, Başbakan Binali Yıldırım’ın Şimşek’in istifasını durdurduğu ve konuyu cumhurbaşkanına da ilettiği de gelen haberler arasındaydı.

Süreçte son olarak, Şimşek, ‘devam mesajı’ vermiş, Yıldırım ise Şimşek’in görevinin başında olduğunu söylemişti.

Takan bugünkü yazısında, Şimşek’in yerine kimin getirileceğinin kulislerde konuşulduğunu yazdı.

Yeniçağ yazarı şöyle devam etti: “Saray kaynaklarına göre, Erdoğan, Şimşek’in yerine getireceği iyi bir isim arıyor.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul’un belediye başkanlığı koltuğuna heveslendiğini de öne süren Takan, Erdoğan’ın da buna sıcak bakabileceğinin konuşulduğunu aktardı.

Yeniçağ yazarının paylaştığı bir başka kulis bilgisi ise ‘cumhur ittifakı’na dair: “Doktor Devlet Bahçeli bağırırken, her havaya şaplak attığında ayağa fırlayan ve çılgınlar gibi alkışlayan mebusların görüntüleri başka, dışarısı daha da bambaşka. Aynen iktidar kulislerinde olduğu gibi, MHP’de konuşulanların Devlet Bahçeli’nin kulağına gitmeyeceğinin sanıldığı alan ve koridorlarda ‘Bu ittifaktan istediğimizi alamıyoruz’ yakınmaları had safhada. Tam bir asabiyet havası hâkim. AKP’li mebus ve diğer ileri gelenler de öyle artık pek gizli etmiyorlar; AKP-MHP ittifakının seçimlerde bir getirisinin olmayacağının artık kesinlikle görüldüğünü, eriyen MHP’nin kendilerini de zaafa düşürdüğünü açık seçik dile getiriyorlar.”