Abone Ol

Kadınlarda orgazmın süresi belirlendi

Kadınlarda uyarılma ve orgazm arasında geçen süreyi tespit etmeyi amaçlayan bilimsel bir araştırma, 'The Journal of Sexual Medicine' dergisinde yayınlandı. Buna göre; kadınlarda ortalama orgazm süresi 13 dakika 25 saniye olarak hesaplandı.

Kadınlarda orgazmın süresi belirlendi

Uluslararası Cinsel Sağlık Derneği adına yayınlanan hakemli dergi The Journal of Sexueal Medicine’da (JSM) yayınlanan araştırmada, 21 ülkeden 645 kadın yer aldı.

Ekim 2017-Eylül 2017 arasında gerçekleştirilen araştırmada kadınlara bir süre ölçer verildi ve bunu önce uyarıldıklarında çalıştırmaları, ardından zirveye ulaştıklarında bir kez daha çalıştırmaları istendi.

Buna göre; kadınlarda ortalama orgazm süresi 13 dakika 25 saniye olarak hesaplandı.

Hindistan’daki Kadave Institute of Medical Sciences’tan bir ekip tarafından kotarılan bilimsel çalışma sonucunda, cinsel birleşme sırasında araştırmada yer alan altı kadından biri hiç orgazm olmadığını söyledi.

Geri kalanlarda ise bu süre 5 dakika 42 saniye ile 21 dakika olarak değişti.

Araştırmaya kadınların yaş ortalaması 30 olurken, kadınların yaşının ya da partnerleriyle birlikte oldukları sürenin, orgazm oldukları süre üzerinde kayda değer bir etkisi belirlenmedi.