Abone Ol

İzzet Çapa Hürriyet'ten kırgın ayrılmıştı, Huffington Post'a transfer oldu

Hürriyet'te başarılı röportajlara imza atan ancak, yaşadığı malum olayda yanında gazetesini göremediği için istifa eden İzzet Çapa, dünyanın en büyük haber sitelerinden Huffington Post'a yazar oldu.

Hürriyet'ten kırgın ayrılmıştı, Huffington Post'a transfer oldu

İzzet Çapa medyadan uzun süre uzak kalmadı. Çapa, dünyaca ünlü Amerikan haber sitesi Huffington Post'da yazmaya başladı. Medyafaresi.com İzzet Çapa'ya dünya çapındaki yeni yuvasında başarılar diliyor.

İzzet Çapa, her cuma Huffington Post'da köşe yazılarının yer alacağını duyurdu.

DÜNYAYA KUZGUNCUK 'U ANLATTI

'Dünyanın yeni bir Nuh'un gemisine ihtiyacı var' başlığını taşıyan yazısında Kuzguncuk semti özelinde, İstanbul'un çok kültürlülüğünü okurlarıyla paylaşan İzzet Çapa, sinagog, kilise ve camilerin önünde çekilen fotoğraflaırnı da yazısına ekledi.

İzzet Çapa Hürriyet'ten kırgın ayrılmıştı, Huffington Post'a transfer oldu - Resim: 1

Yazısında, Kuzguncuk Sinagogu'nda her yıl ramazan ayında geleneksel iftar yemeği düzenlendiğini belirten İzzet Çapa, bu günde cami, kilise ve sinagogun bir araya geldiğini belirtti.

1950'li yıllarda Kuzguncuk'ta Yahudi, Rum ve Ermeni nüfusun ağır bastığını ancak Anadolu'dan göç dalgasının başlamasıyla popülasyonun değiştiğini aktardı.

Bu durumun gerginliğe neden olmasının beklenebileceğini ancak aksinin yaşandığını ve Kuzguncuk halkının semtlerine yeni gelen Müslümanların cami yapmasına yardım ettiklerini dile getirdi. (süperhaber)

İZZET ÇAPA'NIN YAZISINI HUFFINGTON POST SİTESİNDE OKUMAK İÇİN TIKLAYIN