Abone Ol

Gazeteler, 10 Ekim Ankara Katliamını görmedi!

Türkiye tarihinin en kanlı kitle saldırısı olan 10 Ekim Ankara Katliamı, 2. yıl dönümünde 5 gazete dışında görmezden gelindi.

Gazeteler, 10 Ekim Ankara Katliamını görmedi!

Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamı olan, 102 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı, ikinci yılında gazetelerin birçoğunda kendine yer bulamadı.

Evrensel, “Acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de taze” sürmanşetiyle çıkarken, IŞİD katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerinin ve yaralı kurtulanların görüşlerini yansıttı.

‘YARGI SINIFTA KALDI’
“Ne unuturuz ne de affederiz” diyen Özgürlükçü Demokrasi ise katliamı gerçekleştirenlerin halen ceza almadığına dikkat çekti.

BirGün, “Yargı sınıfta kaldı, yaralar sarılamadı” başlıklı haberinde katliamın tüm sorumlularının yargı önüne çıkarılmadığına vurgu yaptı.

‘TERÖR MAĞDURU’ SAYILMADILAR
Cumhuriyet, “Katliam yarası hâlâ kanıyor” haberinde açık istihbara rağmen neden emniyetin önlem almadığının halen belirsiz olduğunu ifade etti. Haberde yaralıların “terör mağduru” sayılmadığı ve 30’unun halen tedavi gördüğü, SGK’li olmayanların borçlandırıldığı belirtildi.

Toplumsal meselelere hassasiyetleriyle bilinen bu dört gazetenin dışında 10 Ekim Katliamı yalnızca Hürriyet’in 1. sayfasına girebildi. “Patlamadan kurtuldu hayata sarıldı” başlığıyla görülen haberde saldırıda bacağını kaybeden Cafer Altun’un hikayesi anlatıldı.

GÖRMEZDEN GELDİLER
Sermaye medyasının diğer tüm sözcüleri, yargı aşamasında yaptıkları gibi katliamı görmemeyi, adalet çağrısını duymamayı, mağdurların taleplerini dillendirmemeyi tercih etti.

#10EKİMKATLİAMINIUNUTMADIK
Sosyal medyada ise #10EkimKatliamınıUnutmadık etiketi Türkiye gündeminin zirvesine yerleşti.

Evrensel