Abone Ol

FETÖ'nün yeni gizli mesajlaşma silahı! Candy Crush

ByLock'u deşifre olan FETÖ, popüler oyun görünümlü bir simgeyle kamufle ettiği yeni gizli mesaj ağını devreye soktu.

FETÖ'nün yeni gizli mesaj silahı! Candy Crush

FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu haberleşme ağı ‘ByLock’un ardından mart ayı başından itibaren ‘Candy Crush Saga’ görünümlü yeni bir mesajlaşma programı üzerinden bilgilendirildiği belirlendi.

Çarpıcı gelişme "Yeni ihanet aplikasyonu" başlığıyla Habertürk gazetesinin manşetine taşındı.

1 HAFTADIR KULLANIYORLAR
FETÖ'nün ByLock ve Eagle gibi şifreli ağlarını deşifre eden istihbarat, örgütün 1 haftadır yeni bir ağ üzerinden üyelerine mesaj gönderdiğini tespit etti. Yeni program, milyonların oynadığı 'Candy Crush' görünümlü bir simgeyle kamufle ediliyor.


FETÖ ÜYELERİNE "İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE GÖRÜYORUZ" TALİMATI
Örgütün, bu program üzerinden çözülmelerin ve itirafların önüne geçmek için gözaltına alınma ve tutukluluk sırasında hangi hallerin işkence ve kötü muameleye delil olduğu yönünde bilgi verdiği belirlendi. Örgütün, üyelerine hâkim karşısında işkence ve kötü muamele gördükleri yönünde şikâyetlerini yüksek sesle dillendirmeleri talimatı verdiği de ortaya çıktı.

Bu konuda ‘Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’ ve ‘Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne başvurulması, kendilerine yardımcı olunacağı mesajı verildiği tespit edildi.

ELEBAŞI GÜLEN’İN MESAJI

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’in yeni iletişim ağı üzerinde bazı mesajları da belirlendi. Gülen’in, örgüt mensuplarını uyararak, “Süreç bize ne kazandırdı sorusuna cevap olarak, yeniden ikaz edildik. Dualarınız, teheccütleriniz eksikti kendinize gelmeniz için Allah sizlere yeni yöntemler öğretti. Allah bu hizmetteki kömür ruhları ayırdı. Münafıklığı ve başka cemaatleri gösterdi. Vifak ve ittifakımızı pekiştirdi” ifadesini kullandığı kaydedildi.

İTİRAFLAR HAREKETE GEÇİRDİ
FETÖ elebaşısı Gülen'in, ağ üzerinden mesajlar göndererek, itirafların önüne geçip örgütün direncini artırmaya çalıştığı belirlendi. Uygulamanın nasıl yüklendiği ve kimler tarafından kullanıldığı araştırılıyor.