Abone Ol

Erdoğan'ın, Adnan Oktar gibi çok ahlaksız dediği FETÖ'cü Ali Katırcıoğlu kim?

Medyafaresi.com özel haber- Birçok haber sitesi ve gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'cü Ali Katırcıoğlu için yaptığı açıklamaları alıp Adnan Oktar'a söylemiş gibi haber yaptı. Aslında Erdoğan o açıklamasında isim vermeden Adnan Oktar'a gönderme yapmıştı, ama sadece bir cümlede.

Erdoğan'ın, Adnan Oktar gibi çok ahlaksız dediği Ali Katırcıoğlu kim?

İŞTE O SORU VE ERDOĞAN'IN YANITI

Soru: FETÖ’nün Güney Afrika’da hâlâ güçlü olduğuna dair kanaat var. Görüşmelerinizde somutlaşan konular oldu mu?

Erdoğan: Konuşmanın ötesinde onların Milli Eğitim Bakanları ile bizim Maarif Vakfı’nın ortaklaşa çalışmanın içine girmesini teklif ettik.

Güney Afrika, FETÖ’nün Amerika ve Almanya’dan sonra en fazla yığınak yaptığı yerlerden biri. Johannesburg’da ‘külliye’ dedikleri yeri yaptıran, İstanbul’da Üsküdar Burhaniye’de oturduğum dönemde komşum (Ali Katırcıoğlu) ama şahsen tanışmam kendisi ile.

Aldıkları himmetler şunlar bunlar o adamda toplanırdı. Ahlaksız bir adamdı. Edebi yerinde olan birisi değil. Çok ahlaksız bir tipti. Son zamanlarda gündeme düşen kişi var ya o kişi gibi biri. Ama yaşlı birisi. Oğlu var. O da onun gibi. Aynen karakter olarak öyle. Ahlaki yönden zaafları olan bir tip. Bunları da kendilerine anlattık.

Burda dikkatli olmakta fayda var. ‘Bunlar Türkiye’den gelip burada sizin rejiminize adam yetiştirmiyor. Ne yapıyor? Sizin onlara teslim ettiğiniz çocukları, gençleri alıyor, onları kendileri istedikleri gibi yetiştirip ondan sonra da sistemin içine sokup, sistemin içinde burayı ele geçirme operasyonlarını yapıyorlar. Yaptıkları iş bu.

Biz geç fark ettik, bedelini ağır ödedik. Aynı yanlışa siz de düşerseniz siz de bunun bedelini sonra çok ağır ödersiniz’ dedik. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa bu konuda Zuma’dan daha duyarlı. Sayın Ramaphosa’ya elimizdeki bazı bilgi ve belgeleri takdim ettik. İstihbarat birimlerimiz yakın çalışma içerisinde olacaklar.

ALİ KATIRCIOĞLU KİMDİR?

FETÖ liderinin kaçmayı planladığı Güney Afrika’daki Nizamiye Medresesi’ni yaptıran FETÖ elemanı Ali Katırcıoğlu kimdir?

FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen’in Amerika’dan kaçacağı konuşuluyor. Amerika’dan hangi ülkeye gideceğine dair iddialar ortaya atılsa da en çok zikredilen yer Güney Afrika oldu. Herkesin merak ettiği nokta ise neden Güney Afrika olduğuydu. Hem FETÖ’nün orada çöreklenmiş olması hem de orada büyük bir merkez inşa etmiş olmaları FETÖ liderinini oraya gideceği ihtimalini yükseltti.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in orada bir Nizamiye Medrese’si isminde alan inşa ettirdiği ortaya çıktı. Bu alan eski Osmanlı yapılanması şeklinde yapılmış, medrese, hastane,yatakhane ve camii gibi bir kompleks yapılmış. Birçok FETÖ’cünün de kaçtığı Güney Afrika’daki Nizamiye Medresesi’nin finansörü ise FETÖ’cülerin Kervancı Ali olarak tanıdığı Ali Katırcıoğlu oldu.

KERVANCI ALİ KATIRCIOĞLU KİMDİR?

Kervancı Ali Katırcıoğlu FETÖ’ye ileriki yaşlarda dâhil olmuş bir gayrimenkul zenginidir.

Antalya’nın Akseki ilçesinin Büyükalan Köyü’nde 1937 yılında doğmuştur.

1950 yılına kadar kendi memleketinde yaşamış, ekonomik zorluklardan dolayı daha sonra köyünden çıkıp Bursa’ya göç etmiştir. Orada çalışmış ve ticarete el atmıştır.

5 sene sonra tüccar olarak İzmir’e geçmiş 1959 yılında evlenmiş ve trikotaj işine girmiş. 1965 yılında İstanbul’a gelip işlerine orada devam etmiş ve 1970 yılında inşaat işine girmiştir. 1970 yılında inşaat işine girmesiyle gayrimenkul zengini olma yolu ona açılmıştır.

2000 yılına kadar kendisi çalışmış ve emekli olup işlerini oğluna devretmiş ve kendisi zamanını FETÖ işlerine ayırmıştır.

PDY lideri Fethullah Gülen Ali Katırcıoğlu'nun soyadını beğenmemiş ve bundan sonra kendisine KERVANCI denmesini istemiş. FETÖ mensupları arasında "KERVANCI ABİ" olarak bilinen Ali Katırcıoğlu, Kervancı Ali olarak da nam yapmış. Afrika'da Gülen'in kaçması için yaptığı yerde bulunurken de , Afrikalı yerli çocuklar kendsine "Uncle Ali" demeleri üzerine de Uncle Ali ismini de kullanmıştır. Ali Katırcıoğlu FETÖ'nün en zenginlerinden biri olarak yaşamını devam ettirmektedir.

2000’li yıllardan itibaren sürekli ABD’ye Paralel Devlet Yapılanması lideri Fethullah Gülen ile görüşmeye gitmiştir. Bir gidişinde ABD’de kendilerine ait bir yer yapmak istediğini söylemiş, FETÖ lideri ise Güney Afrika’da bir yer yapma talimatı vermiştir. Bunun üzerine kendilerine yeni sığınak olarak inşa ettikleri Nizamiye Medresesi ve Külliyesini inşa etmiş. 2007 yılından itibaren başlayan projenin sonuna gelinmiş. Şu an orada bu külliyede yaşam alanı bulunmakta. Türkiye’den kaçan çok sayıda kişi burada yaşayabilecek durumda.