Abone Ol

Zeytin Hasat Şenliği'ne Zeytin Katili Sloganı Damga Vurdu

Muğla Milas'ta Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali (YK Enerji) sponsorluğunda Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı tarafından Zeytin Şenliği düzenlenmesini protesto eden Ekoloji aktivisti Deniz Gümüşel, gözaltına alındı

Zeytin Hasat Şenliği'ne Zeytin Katili Sloganı Damga Vurdu

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl yedincisi düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği'ne, Milas’a bağlı İkizköy’ün yakınındaki Akbelen Ormanı’nda Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri'ne kömür temini için ağaç kesilmesi ve maden sahalarının genişletilmesine karşı yapılan protesto damgasını vurdu.

Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali tarafından Akbelen Ormanları’ndaki 700 dönümlük ormanlık alanın kesilerek maden ocağı açılmasına karşı 2 aydır nöbet tutan çevreciler, ağaçları kesmek isteyen Yeniköy Kemerköy Enerji şirketinin Milas Zeytin Hasat Şenliği'ne sponsor olmasını protesto etti.

Akbelen Ormanı'nı ve çevresindeki zeytinlikleri yok etmek isteyen şirketin hasat festivaline sponsor olmasına tepki gösteren çevreciler, "Burada hasat şenliği yapılıyor ama ağaçlarımız korunmuyor. Santral ortakları zeytin ağaçlarını kesiyorlar, sonra da gelip zeytin şenliğine sponsor oluyorlar. Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı'nın kendi bütçeleri yok mu? Neden bu şirketin sponsorluğunu kabul ediyorlar?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Termikçi santralin Zeytin Şenliği'ne sponsor olmasını protesto eden ve "Burada ikiyüzlülük var" diyen İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel, polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındı.

Zeytin Hasat Şenliği'ne Zeytin Katili Sloganı Damga Vurdu - Resim: 1

Polisin sürükleyerek götürdüğü Gümüşel "zeytin katili YK Enerji" diye slogan attı.