Abone Ol

Zelenski'den Yeni Video: Silahlarımızı Bırakmayacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından yeni bir video yayınladı.

Zelenski'den Yeni Video: Silahlarımızı Bırakmayacağız

Ukrayna'nın farklı bölgelerinde Rusya askerlerinin operasyonları devam ederken Devlet Başkanı Zelenskiy, "Buradayım, silah bırakmayacağız" mesajları paylaşıyor. ABD ve Avrupa Birliği (AB) ise peş peşe yaptırım kararları açıklıyor. Yaptırım listesi Rusya lideri Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov'un yanı sıra üst düzey askeri yetkilileri de kapsıyor. Kiev'in dış mahallelerinde ise çatışmalar sürüyor.

ZELENSKİY: SİLAH BIRAKMAYACAĞIZ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir video ile Kiev'de olduğu mesajı verdi. Kiev'deki ofisinin dışında kaydettiği bir videoyu sosyal medyada paylaşan Zelenskiy, "Herkese günaydın. Sahte haberlere inanmayın. Ben buradayım. Silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Silahlarımız gücümüzdür. Burası bizim toprağımız. Ülkemiz. Bizim çocuklarımız. Bütün bunları koruyacağız" ifadelerini kullandı.

ABD HAZİNE BAKANLIĞI: PUTİN VE LAVROV YAPTIRIM LİSTESİNDE

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonları nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Güvenlik Konseyi'nin 11 üyesini yaptırım listesine aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, alınan yaptırım kararlarının "Rusya'ya benzeri görülmemiş diplomatik ve ekonomik maliyetler yüklediği" belirtildi. Açıklamada, "Başkan Putin ve Bakan Lavrov, Rusya'nın demokratik egemen bir devlet olan Ukrayna'yı sebepsiz ve hukuksuz bir şekilde işgal etmesinden doğrudan sorumludur" ifadeleri yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov'a yaptırım uygulayacağı belirtilen açıklamada, yaptırım listesine alınan isimlerin ABD'de veya ABD'li kişilerin mülkiyeti ya da kontrolündeki tüm varlıklarına bloke koyulacağı kaydedildi.