Abone Ol

Zarrab'ın rüşvetini almayan Memur Teoman'a yeni görev

Reza Zarrab’ın sahte belge ile Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye sokmaya çalıştığı altınları fark edip tutanak tutan memurun görev yeri değişti.

Zarrab'ın rüşvetini almayan Memur Teoman'a yeni görev

Reza Zarrab’ın sahte belge ile Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye sokmaya çalıştığı altınları fark edip tutanak tutan “Kahraman Memur Teoman” İstanbul’dan Gaziantep’e tayin edilmişti. Teoman Coşkun Dudak, Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı oldu.

ABD'de geçtiğimiz hafta jürinin altı suçtan beşinden suçlu bulduğu Hakan Atilla'nın davasında itirafçı olmayı kabul ederek davada tanık olan Reza Zarrab'ın Gana'dan yasadışı altın transferini fark eden Kahraman memur Teoman'ın görev yeri yine değişti.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre 2013 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Gümrük Müfettişi olan Teoman Coşkun Dudak, aynı yılın haziran ayında İstanbul'dan Gaziantep'e tayin olmuştu. İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ndeki zorunlu çalışma süresini dolduran Dudak, 2013 yılı yer değiştirme döneminde eksik hizmetinin bulunduğu GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne 28 Haziran 2013 tarihli onayla atandı. Buradaki görevinden sonra Dudak, şimdi de Karadeniz'e tayin oldu. Teoman Dudak artık Karadeniz Gümrük Bölge Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.

Zarrab'ın rüşvetini almayan Memur Teoman'a yeni görev - Resim: 1

Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi, Bölge Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak, Bölge Müdür Yardımcısı Celalettin Altuk ve beraberindeki heyet Giresun Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası ve Sosyal Tesisler inşaatında incelemelerde bulundu.

Zarrab'ın rüşvetini almayan Memur Teoman'a yeni görev - Resim: 2

DEVLETE 57 MİLYON KAZANDIRDI

4 Ocak 2013'te Gana'dan Atatürk Havalimanı'na inen uçağa ait belgelerin sahte olduğunu tespit eden Dudak sayesinde uçakta 1 buçuk ton külçe altın olduğu ortaya çıkmıştı. Uçaktaki teslim edilen belgelerde mineral sample (örnek doğal taş) olarak beyan edilmişti. Dudak'ın talimatı üzerine uçağın kargosunu inceleyen görevliler, 50 kiloluk 30 ayrı paket paketler içinde toplam 1 buçuk ton külçe altın buldu. Zarrab'dan sonra şirketin yönetimine gelen Emin Hayyam adına düzenlenen belgenin kısa sürede sahte olduğu ortaya çıktı. Uçak mühürlenerek Dudak gözetiminde hemen tutanak düzenlendi. 04 Ocak 2013 tarihli 1569 kayıt sayısıyla düzenlenen tutanak sayesinde o dönem Reza Zarrab'ın yıllarca yönetim kurulu başkanlığı görevini yaptığı Duru Döviz Kıymetli Madenler A.Ş.'ye tam 57 milyon TL ceza kesildi ve bu para devletin kasasına girmişti.