Abone Ol

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geri sayımın başladığı şu günlerde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını resmi olarak açıkladı. Partinin tercihi, deneyimli isim Azmi Karamahmutoğlu oldu.

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu

Özdağ, yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belirlediğimiz adayımız Azmi Karamahmutoğlu. Azmi Bey, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Türkeş tarafından atanan son genel başkan. Aynı zamanda yıllardır belediyelerin imar düzenlemelerini yapan bir şirketin ortaklarından birisi. Bu deneyimiyle yerel yönetimleri iyi bir şekilde biliyor." ifadelerini kullandı.

Karamahmutoğlu'nun siyasi kariyerine ve Ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olarak bilinen geçmişine vurgu yapan Özdağ, İstanbul'un karşılaştığı sorunlara çözüm üretebilmek adına bu tercihi yaptıklarını belirtti.

Azmi Karamahmutoğlu'nun, Zafer Partisi çatısı altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığının, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partinin stratejik bir hamlesi olarak değerlendirildiği belirtiliyor. Resmi açıklamaların ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Serbestiyet'te yer alan yazıda Karamahmutoğlu, şöyle tanıtıldı: 

"1966 Trabzon Of doğumlu olan Karamahmutoğlu, MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından 1996 yılında göreve getirilmiş ve Türkeş’in göreve atadığı son Ülkü Ocakları genel başkanı.

Türkeş’in ölümünden sonra 1997’de yapılan MHP Kongresi’nde, Tuğrul Türkeş’e destek veren Karamahmutoğlu, ikinci tur oylamadan önce diğer adaylar Devlet Bahçeli lehine çekilince sahneye çıkmış, “Yaşasın hainler için illegalite. Bunu fert olarak başlatıyorum. Burada yapılan pazarlıklı kongreyi tanımıyoruz. Türkeş nerede biz orada” diye bağırmış, ardından kongre karışmış, sandalyeler havada uçuşmuş, çıkan kavga sonucunda kongre ertelenmişti.

Bahçeli’nin genel başkanı olduğu MHP’de daha sonra hiç görev almayan Karamahmutoğlu, 2017 referandumunda Hayır çağrısı yapmış, 14 mayıs seçimleri öncesinde de Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmış, Kılıçdaroğlu’nun Ülkücü ve milliyetçi kanaat önderleriyle buluşturmuştu."

Zafer Partisi, 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde İstanbul’da 285 bin oy almıştı.