Abone Ol

Yüzyüzeyken Konuşuruz'dan Can Tunaboylu açıklaması

Yüzyüzeyken Konuşuruz, şiddet iddiasıyla gündemde grubun bas gitaristi Can Tunaboylu ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Yüzyüzeyken Konuşuruz'dan Can Tunaboylu açıklaması

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun bas gitaristi Can Tunaboylu, eski sevgilisi Aybike Çelik'e şiddet uyguladığı iddiasıyla gündeme geldi. İddiaların ardından Yüzyüzeyken Konuşuruz grubundan açıklama geldi.

Açıklamada; Tunaboylu ile profesyonel ilişkilerini durdurdukları ve bir süre sahneye çıkmayacaklarını duyuruldu.

“PROFESYONEL İLİŞKİMİZİ DURDURDUK”

Grubun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyuna... Hepimizin malumu olduğu üzere, dün, bas gitaristimiz Can Tunaboylu ile ilgili ağır iddialarla karşı karşıya kaldık. Bu süre zarfında grup üyeleri olarak, sadece profesyonel değil, aynı zamanda duygusal olarak da derinden sarsıldık ve etkilendik. Sürecin hukuki boyutu devam ederken, bizlerin de doğruların ortaya çıkması ve adaletin sağlanması adına gereken desteği sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz.

Bu sebeple, hukuki süreç devam ederken bas gitaristimiz Can Tunaboylu ile profesyonel ilişkimizi karşılıklı olarak durdurmuş bulunmaktayız. Grubumuzun ve etrafındaki profesyonel ekibin, bu olaylarla ilişkilendirilmesi ve linç edilmesi, hepimiz için oldukça acı verici ve yıpratıcıdır. Tüm bu süre zarfında, özellikle kadına yönelik şiddetin karşısında durmak ve mağdurların yanında olmak elbette ki vazgeçilmezimizdir. Ancak bu yapılırken masum bireylerin zarar görmemesi adına dikkatli ve adil olunmasını rica ederiz. Bir süre sahne almama kararı aldığımızı, olayların tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasını beklediğimizi bilgi ve anlayışınıza sunarız. Yüzyüzeyken Konuşuruz..."