Abone Ol

Yüzyılın Yakışıklısı Alain Delon Ötenazi ile Ölmek İstiyor

Fransız film yıldızı Alain Delon, "Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Büyük bir eziyet" deyip ötanazi ile hayatına son vermek istediğini açıkladı.

Yüzyılın Yakışıklısı Alain Delon Ötenazi ile Ölmek İstiyor

Ünlü film yıldızı Alain Delon çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Le Point'ten Habertürk'ün aktardığına göre; Alain Delon "Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet" diyerek ötenazi istedi.

Delon, oğlu Anthony'den ölmesine yardım etmesini isteyerek, "Yaşlandıkça, hastaneler veya iğneler olmadan hayattan sessizce cehenneme gitme hakkımız var" dedi.

2002 yılında intihar girişiminde bulunmuştu

1957'den beri oyunculuk yapan ünlü aktör, 2002 yılında geçirdiği ağır depresyon sırasında bir kez intihar girişiminde bulunmuştu.

Sinemalara da konu olan ötenazi, 2005 yapımı İçimdeki Deniz! filminde de işlendi. Javier Bardem'in başrolünde oynadığı filmde 30 yıldır yatağa bağlı yaşam süren bir adamın hayatının son dönemi anlatılıyor.

Ötenazi Türkiye dahil birçok ülkede yasal değil. Hekim destekli intihar ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington, Oregon, Montana ve Vermond eyaletlerinde yasaldır.

Ötenazi nedir?

Ötenazi, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış, dayanılmaz acılar yaşayan bir kişinin yaşamının izni ve isteği ile sona erdirilmesidir.

Yüzyılın Yakışıklısı Alain Delon Ötenazi ile Ölmek İstiyor - Resim: 1