Abone Ol

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi

30 yaşındaki Arzu Nur Aktürk, 8 yıl süresince fazla kilolarından kurtulmak için bir çok yöntem denedi.. Çevresindekilerin 'Yüzün güzel ama kilon fazla' eleştirilerinden etkilenen genç kadın, tüp mide ameliyatı oldu.

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi

Bu sayede 6 ayda 25 kilo veren Aktürk, kilosuyla ilgili şimdi hep güzel cümleler duyduğunu belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.

Samsun'da yaşayan 1 çocuk annesi olan direksiyon eğitmeni Arzu Nur Aktürk, 8 yıl süresince fazla kiloları ile uğraştı. Kilo vermek için diyet, spor, akupunktur gibi bir çok yöntemi deneyen genç kadın kilolarından bir türlü kurtulamadı. 100 kiloya çıkan Aktürk, çevresindekilerden duyduğu 'Yüzün güzel ama kilon fazla' sözünden etkilenip 6 ay önce kentteki özel bir hastanede görev yapan obezite cerrahisiyle ilgilenen Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Recep Aktimur'a başvurdu.

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi - Resim: 1

Yapılan tetkiklerin ardından genç kadına 'obezite ve metabolik cerrahi' yönteminin uygulanmasına karar verildi. Ardından genç kadına yaklaşık 45 dakika süren tüm mide ameliyatı yapıldı. Genç kadın ameliyat sonrasında 6 ayda 25 kilo vererek 75 kiloya düştü.

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi - Resim: 2

'65 KİLOYA DÜŞMEK İSTİYORUM'
Yeni kilolarıyla çok mutlu olduğunu belirten Arzu Nur Aktürk duygularını şöyle dile getirdi:

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi - Resim: 3

"Kilo vermek için çok uğraştım ama hiç başaramadım. Ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladım. Özellikle son dönemde çevremdeki insanlar bana hep 'Yüzün güzel ama kilon fazla' gibi benzer cümleler söylediler.

Ben de o zaman 'neden sadece yüzüm güzel olsun tümüyle güzel olmalıyım' diye düşündüm. Ayrıca giyinmeye çok düşkün bir insanım fakat son senelerde kıyafet bulmakta çok sorun yaşadım. Mağazalara girdiğimde 'Büyük bedenimiz yok' veya 'Büyük beden üst katta' gibi cümleler duymak beni kırmaya başladı.

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi - Resim: 5

Bütün bunlar birleşti ve ben ameliyat olmaya karar verdim. İyi ki de ameliyat olmuşum çünkü aslında benim obezite gibi ciddi bir sağlık sorunum varmış. 65 kiloya kadar düşmek istiyorum."

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi - Resim: 6

'OBEZİTE BÜYÜK SAĞLIK SORUNU'
Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Recep Aktimur, obezitenin günümüzde büyük bir sağlık sorunu olduğunu ve arttığını ifade ederek, "Arzu Hanım obezite sorunu nedeniyle bize başvurdu ve 6 ay önce 100 kilo ile kendisini ameliyata aldık. 6 ay sonunda şuan 75 kiloya indi. Biraz daha devam edeceğini düşünüyoruz. Kendisi de önerilere uyuyor ve gerekenleri yapıyor" dedi.

BU DA ARZU HANIMIN ESKİ KİLOLU HALİ..

Yüzün güzel ama kilon fazla dediler 6 ayda 25 kilo verdi - Resim: 7

dha