Abone Ol

Yusuf Kaplan: Öcalan üzerinden Ak Parti'ye operasyon çekiyorlar

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Abdullah Öcalan üzerinden AKP'ye operasyon çekildiğini iddia etti. Kaplan 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul seçimine 2 gün kaldığını hatırlatarak, "Bunu (operasyonu) göremeyen ya salaktır ya da asalak" ifadesini kullandı.

Yusuf Kaplan: Öcalan üzerinden Ak Parti'ye operasyon çekiyorlar

Dün Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan tarafından açıklanan mektubun ardından Abdullah Öcalan’ın avukatlarından bugün bir açıklama geldi.

Söz konusu mektuba da yer verilen açıklamada Öcalan’ın 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimine ilişkin olarak “HDP’de vücut bulan Demokratik İttifak anlayışı, güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik İttifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendine angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir” dediği belirtildi.

Avukatları Öcalan'ın, “HDP’nin kendi yolunu koruması gerektiğini ve kararlarının kendilerinin vereceğini” söylediğini aktardı.

Kaplan, Öcalan'ın açıklamasının başlayan AKP'ye dönük tepkileri Twitter'dan yaptığı açıklamayla değerlendirdi. AKP'ye operasyon çekildiğini öne süren Kaplan şunları kaydetti:

"Uyarı/yorum
Seçimlere 2 gün kala teröristbaşı Öcalan üzerinden Ak Parti'ye operasyon çekiyorlar!
* Bunu göremeyen ya salaktır ya da asalak!"

Yusuf Kaplan: Öcalan üzerinden Ak Parti'ye operasyon çekiyorlar - Resim: 1